Tai – elektromagnetinis dėklas „Apple“ įrenginiams – „iPhone“ ir „iPad“. Šis keistas dėklas buvo užpatentuotas dar 2014 metais, tačiau patento duomenys paviešinti tik dabar. Tai yra vienas iš sudėtingiausių įmanomų mechaninės telefono apsaugos būdų, tačiau jis turėtų apsaugoti įrenginius nuo kritimo sukeltos žalos.

Šio dėklo paslaptis – magnetai. Prie įrenginio būtų keli elektromagnetai, o dėkle – keli nuolatiniai magnetai. Jie palaikytų vienodą tarpą tarp įrenginio ir dėklo bei būtų iš esmės nepastebimi įprasto naudojimo metu. Tačiau kai telefonas pajustų, kad krenta, jis elektromagnetus vienoje pusėje išjungtų. Taip įrenginys pasitrauktų tolyn nuo smūgio vietos, o padidėjęs oro tarpas sugertų smūgius.

Kadangi elektromagnetai būtų pakankamai stiprūs, jie net ir paties smūgio metu galėtų sumažinti telefono judėjimą ir sušvelninti smūgį. Telefonas turėtų būti efektyviai apsaugotas, net jei į žemė trenktųsi savo kampu. Elektromagnetai energijos, žinoma, gautų iš telefono ar planšetinio kompiuterio.

Ką reiškia šis „Apple“ patentas? Ar milijardinė kompanija tikrai ketina gaminti tokį dėklą? Tikriausiai, kad ne. Patentas buvo užpildytas dar 2014 metais, po to nebuvo girdėti apie jokį panašų dėklą. Dar daugiau – elektromagnetai sekintų įrenginio bateriją, o nuolatiniai magnetai kišenėje pritrauktų monetas ar kitus daiktus. Tai nėra praktiškas sprendimas. Juolab, kad tą patį galima pasiekti ir su kitais smūgiams atspariais dėklais.

„Apple“ garsėja tuo, kad patentuoja visus savo išradimus ir dizainus, nepriklausomai nuo to, kokie paprasti jie būtų. „Apple“ patentų sąraše yra ir stikliniai laiptai, ir telefonų stovas parduotuvėms, ir mažytis plastikinis laikiklis ausinių laidui.