Ir panašu, kad „Apple“, be savo tikslų įvykdymo, įkvėpė ir kitus sekti jų pavyzdžiu. Kompanijos pranešime spaudai teigiama, kad papildomi devyni gamybos partneriai įsipareigojo visus su „Apple“ produkcija susijusius procesus valdyti pasitelkus vien tik atsinaujinančius energijos šaltinius.

Šie naujų kompanijų įsipareigojimai prisideda prie kitų tiekėjų, kurie jau kiek ankščiau buvo apsisprendę 100 proc. pereiti prie atsinaujinančių energijos šaltinių. Iš viso dabar yra 23 kompanijos. „Mes esame pasiryžę palikti pasaulį geresnį, nei jį radome. Po daugybės sunkaus darbo metų, mes didžiuojamės pasiekę šį svarbų etapą“, – sakė „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas.

„Mes ketiname ir toliau plėsti mūsų gaminiuose esančių medžiagų, produktų perdirbimo, įrenginių, gamyklų ir darbo su tiekėjais ribas, kad galėtume sukurti kūrybingus ir perspektyvius atsinaujinančios energijos šaltinių sprendimus, nes žinome, kad nuo to priklauso ateitis.“

Daug investuodama į atsinaujinančius energijos projektus visame pasaulyje, „Apple“ pasiekė išties įspūdingą tikslą. 2013 metais kompanija pasamdė buvusią EPA vadovę Liza Jackson, kuri „Apple“ tapo atsakinga už aplinkosaugos, politikos ir socialinių iniciatyvų sritis bei turėjo valdyti įmonės naują „žalią“ kryptį. „Apple“ šiuo metu turi įgyvendintus ir veikiančius 25 atsinaujinančių energijos išteklių projektus, o dar 15 yra įgyvendiname 11-oje skirtingų šalių.

„Apple“ kompanija savo tikslą atsinaujinančioje energetikoje pasiekė keliais galingais šuoliais. 2010 metais visoje kompanijos struktūroje atsinaujinantys energijos ištekliai tesudarė 16 proc., o iki 2015 metų šis rodiklis padidėjo iki 93 proc. 2016 metais padidėjo iki 96 proc., o šiais metais pasiekė 100 proc. Jackson teigia, kad paskutinieji 4 proc. buvo itin sudėtingas, bet vertingas iššūkis.

„Jei pasižiūrėsite į mūsų kompanijos trajektoriją, tai per pastaruosius porą metų mes buvome beveik pasiekę 100 proc., – sakė ji. – Tai tik 4 procentais daugiau, tačiau tai pasiekti reikėjo tinkamu būdu. Tad šis kompanijos pranešimas (kad jie naudoja tik atsinaujinančius energijos šaltinius – aut. past.) atrodo kaip klasikinis „Apple“ produkto išleidimas. Kaip ir mūsų gaminiuose, mes liejame prakaitą dėl detalių, turime gana griežtus standartus ir geriau jau palaukiame kol viskas atitinka mūsų aukščiausius reikalavimus, nei paskubėję susilauktume nusiskundimų ir pretenzijų.“

Duomenų centrai buvo pirmieji „Apple“ žaliosios energijos tikslas. Šie milžiniški energijos vartotojai saugo visus „Apple“ duomenis, kurie leidžia mėgautis garsiosiomis „Apple“ paslaugomis, tokiomis kaip „Siri“, „iCloud“ ir „Apple Music“. Nuo 2014 metų visi „Apple“ duomenų centrai naudoja tik atsinaujinančią energiją.

Kompanija duomenų centrus turi Š. Karolinoje, Nevadoje, Arizonoje, Kalifornijoje, Oregone. Taip pat planuoja atidaryti kitą duomenų centrą Ajovoje, taip pat vieną Airijoje ir po du Danijoje bei Kinijoje.
„Apple“ saulės baterijų ūkis, į rytus nuo „Apple“ duomenų centro Mesoje, Arizonoje

„Apple“ teigia, kad nuo 2011 metų bendrai kompanijos įgyvendinti visi atsinaujinančios energetikos projektai, šiltnamio reiškinį sukeliančių dujų kiekį sumažino 54 proc., o tai reiškia, kad kompanija į atmosferą papildomai neišmetė beveik 2,1 mln. tonų CO2. Kompanija ketina ir toliau plėtoti atsinaujinančią energetiką, ypač tiekėjų srityje, kad ir jie 100 proc. pereitų prie atsinaujinančių energijos šaltinių.