Verslo visuomenėje vyrauja nuomonė, kad 100 mlrd. dolerių bus išmokėti dividendais, tačiau taip pat esama minčių, kad „Apple“ šiuos pinigus gali išleisti įsigydama kokią nors stambią technologijų bendrovę ar vertingus technologijų patentus, rašo guardian.co.uk.

T. Cookas ir P. Oppenheimeris pirmadienį dalyvaus konferencijoje, kurioje paskelbs sprendimą apie tai, kad bus daroma su teigiamu 97,6 mlrd. dolerių balansu.

„Apple“ nepateiks atnaujintų dabartinio ketvirčio finansinių rezultatų, nebus aptariami jokie klausimai, išskyrus sukauptus grynuosius, skelbiama sekmadienį „Apple“ išplatintame pareiškime.

Pinigų klausimas iškildavo kaskart „Apple“ pateikus finansinius rezultatus. Investuotojai daugiausiai vertintų pasirinkimą išmokėti dividendus.

Paskutinį kartą įmonė dividendus išmokėjo 1995 metais, prieš velionio Steve'o Jobso grįžimo į bendrovę. Šis charizmatiškas „Apple“ vadovas nebuvo išmokų akcininkams šalininkas.

„Apple“ padėtį vertinantys analitikai su T. Cooko atėjimu į valdžią pastebėjo nuotaikų permainas, o P. Oppenheimeris per spaudos konferenciją sausį yra pasakęs: „Mūsų šiandieninę diskusiją pavadinčiau aktyviu aiškinimusi ką protingiausia būtų padaryti su grynųjų balansu“.

Šių pinigų pakanka išmokėti 100 dolerių vienkartinius dividendus už kiekvieną akciją, tačiau analitikai tikisi, kad bendrovė pasirinks kuklesnių pasikartojančių dividendų variantą.

Iš dalies dėl tokio sprendimo lūkesčių „Apple“ akcijų vertė nuo sausio padidėjo 37 procentais. Vasarį šios bendrovės akcijų kaina pirmą kartą viršijo 500 dolerių ribą, o praėjusią savaitę ji trumpam buvo šoktelėjusi ir virš 600 dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją