Viena iš tokių funkcijų – valdikliai pagrindiniame ekrane (angl. Widgets). Dabar ekrane galėsite pasiekti dažniausiai naudojamus dalykus neatidarius programėlės.

Naujausioje iOS versijoje taip pat rasite Android programėlių stalčiaus interpretaciją. Ji yra paskutinė dešinioji ekrano dalis. „App Library“ automatiškai tvarko jūsų programėles pagal kategorijas. Bibliotekoje taip pat yra aplankas su siūlomomis programomis ir neseniai pridėtomis, kad būtų lengviau jas pasiekti. Aplikacijos taip išdėliotos, jog atrodo, kad tai aplankai, tačiau taip nėra – aplikacijos pasiekiamos vienu paspaudimu, nereikia atidaryti aplanko. Be to, dabar galima paslėpti namų ekrano puslapius.

„iOS 14“ taip pat veiks „Picture-in-Picture“ arba video rodymas fone, visai kaip Android įrenginiuose. Įjungus kurią nors programėlę, vaizdo įrašas nebus nutraukiamas, jis sumažintame langelyje gros toliau. Taip pat vaizdo įrašą bus galima išjungti, tačiau garso takelis gros, o tokios funkcijos Android įrenginiai neturi.

Dabar „Siri“ dizainas yra kompaktiškesnis. „Siri“ taip pat gali pateikti 20 kartų daugiau faktų nei prieš trejus metus ir turi vertimo funkciją, kuri atrodo kaip „Google Translate“. Ši funkcija naudinga keliaujant užsienio šalyse.

„iMessage“ dabar tvarko 40 proc. daugiau žinučių nei prieš metus, taip pat dvigubai daugiau grupinių pranešimų. Programa gavo kelis atnaujinimus pvz., žmonių, su kuriais dažniausiai bendraujate, įtraukimas į jūsų pokalbių sąrašo viršų, pagerintos susirašynėjimo grupėse funkcijos bei nauji veidukų stiliai (įskaitant veido kaukes ir daugiau amžiaus grupių).

Šiek tiek vėliau „Apple Maps“ pristatys naują, patobulintą žemėlapių sudarymo sprendimą Didžiojoje Britanijoje, Airijoje ir Kanadoje. Navigacijoje bus pridėti važiavimo dviračiais nurodymai, pateikiant informaciją apie kalnuotumą ar laiptus Niujorke, Los Andžele, San Franciske, Pekine ir Šanchajuje. Elektromobilių vairuotojams bus rodomos įkrovimo stotelių lokacijos. „Guides“ leis atrasti vietovėje esančius populiarius restoranus, lankytinas vietas ir rekomendacijas iš „gerbiamų prekės ženklų“.

„CarPlay“ leis jums padaryti „iPhone“ išmanųjį savo automobilio raktu. 2021 m. „BMW 5“ taps pirmuoju automobiliu, kurį bus galima atrakinti prie durų rankenėlės priglaudus savo išmanųjį, o užvesti – jį padėjus ant specialios belaidžio įkrovimo stotelės. Funkcija veiks NFC pagalba. Virtualius automobilio raktelius bus galima nusiųsti per „iMessage“. Funkcija veiks ir „iOS 13“.

„App Store“ gavo „App Clips“ funkcionalumą, kuris labai primena „Android Slices“. Tai yra nedidelės aplikacijų dalys, kuriomis galite naudotis neatsisiuntę pilnos programėlės. Ši funkcija bus patogi už ką nors norint susimokėti, tereiks nuskenuoti QR kodą.

Kol kas „iOS 14“ teks palaukti, „Public beta“ versija pasirodys liepos mėnesį, o pilna operacinės sistemos versija bus prieinama rudenį. Ją gaus „iPhone 6s“ ir naujesni modeliai.