Patento autoriai veidų atpažinimo funkciją siūlo panaudoti nešiojamuosiuose kompiuteriuosei r mobiliuose aparatuose. Vartotojas būtų atpažįstamas naudojant vaizdo kamerą, esančią priekinėje įrenginio sienelėje, o identifikavimui gali būti naudojami nosies galiukas ir burna, o taip pat odos atspalvis, informuoja lenta.ru.

Vienas iš patente aprašytos technologijos ypatumų – aparatas bus pasirengęs „atpažinti“ nuolat – netgi kai ekranas būtų išjungtas, todėl patente labai daug dėmesio skiriama krūvio įrenginio resursams minimizavimui.

Paraiškoje nurodoma, kad aparatas galėtų atmintyje saugoti kelių naudotojų veidus – pavyzdžiui, vienos šeimos narių, vieno skyriaus darbuotojų. Kiekvienas žmogus turėtų individualų savo parinkčių rinkinį, kuris būtų užkraunamas po to, kai įrenginys jį atpažintų.

Be gruodžio 29 dieną paviešintos paraiškos „Apple“ savo patentų rinkinyje jau turi du panašius patentus, tačiau juose neužsimenama apie mobiliuosius įrenginius.

Veidų atpažinimo technologija jau naudojama kai kuriuose aparatuose, taip siekiant panaikinti būtinybę įvedinėti slaptažodį kiekvieną kartą prisijungiant. Vienas iš tokių aparatų yra spalį pristatytas išmanusis telefonas „Galaxy Nexus“. Sprendžiant pagal naudotojų atsiliepimus, funkcija veikia ne be priekaištų – įrenginys gali sumaišyti naudotojus ar leisti prisijungti nepažįstamajam, kuris turi telefono savininko nuotrauką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją