Anot šaltinių, „Apple“ kuria vieną „iPhone“ modelį, kurio ekrano įstrižainė būtų didesnė negu 4½ colio, bei antrą versiją, kurios ekranas būtų didesnis negu 5 coliai. Šiuo metu didžiausio „Apple“ telefono – „iPhone 5“ – ekrano įstrižainė siekia 4 colius, rašo wsj.com.

Manoma, kad abu modeliai turės metalinį korpusą, panašų į tą, kuris naudojamas dabartiniam „iPhone 5S“. Tikimasi, kad „Apple“ atsikratys plastikinio korpuso, naudojamo „iPhone 5C“, sakė šaltiniai.

Tačiau, jų teigimu, planuojami telefonų modeliai, kurie turėtų pasirodyti antrajame pusmetyje, neturės išlenkto ekrano, kokius neseniai pristatė „Apple“ konkurentės, įskaitant „Samsung Electronics Co.“.

Šaltiniai perspėjo, kad „Apple“ planai nėra galutiniai ir kad įmonė gali pakeisti savo kursą.

Mažesnysis iš dviejų modelių tobulinamas toliau ir ruošiamas masinei gamybai. Versija su didesniuoju ekranu tebėra preliminaraus vystymo stadijos, pažymėjo šaltiniai.

„Apple“ ką nors komentuoti atsisakė.

Planai pasiūlyti didesnius telefonus „iPhone“ pasirodė tuomet, kai dėl konkurenčių, siūlančių didesnius ekranus, pradėjo mažėti „Apple“ rinkos dalis. Telefonai su didesniais ekranais tapo populiaresni, nes vis daugiau žmonių naudoja juos žaidimams, vaizdo įrašų žiūrėjimui ar naršymui internete. Tarp labiausiai perkamų modelių patenka 5 colių įstrižainės „Samsung Galaxy S4“ bei 5,7 colių įstrižainės „Galaxy Note 3“.

Išmanieji telefonai su didesniais ekranais itin mėgstami Kinijoje, kuri yra svarbi rinka „Apple“ augimui. Šioje šalyje kinų gamintojai siūlo išmaniuosius telefonus su dideliais ekranais už mažesnę kainą negu „iPhone“. Šį mėnesį „Apple“ pradėjo prekiauti išmaniaisiais telefonais „iPhone“ per didžiausią šalies mobiliojo ryšio bendrovę „China Mobile Ltd“.

„Apple“ tikrai reikia išmaniųjų telefonų su didesniais ekranais, ypač patenkinant paklausą kylančiose rinkose“, - sakė „Canalys“ analitikė Jessica Kwee. „Canalys“ apskaičiavo, kad beveik ketvirtadalis išmaniųjų telefonų, kurie buvo perkami visame pasaulyje trečiajame ketvirtyje, t.y. apie 60 mln. telefono aparatų, turėjo ekranus, kurių įstrižainė buvo 5 colių ar didesnė.

„Apple“ paskutinį kartą „iPhone“ ekranų dydį keitė 2012 metais, nuo 3½ colio padidindama juos iki 4 colių. Kad „Apple“ padidins būsimų modelių ekranus, tikimasi jau seniai. „The Wall Street Journal“ liepos mėnesį pranešė, kad „Apple“ išbando didesnius ekranus savo išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams. „Bloomberg News“ lapkritį rašė, kad „Apple“ kuria naujus „iPhone“ su 4,7 ir 5,5 colio ekranais, kurių pakraščiai į apačią suapvalėja

„Apple“ planai atsisakyti plastikinių korpusų pasirodė tarp tiekėjų pranešimų, jog gamintoja dėl mažesnės paklausos negu tikėtasi mažina užsakymus telefonams 5C. Rugsėjo mėnesį išleisti 5C pasižymi beveik tokiomis pačiomis ypatybėmis kaip ir jų pirmtakai „iPhone 5“, bet turi spalvotus plastikinius korpusus.

Analitikai perspėjo nesitikėti pernelyg didelio pirminio 5C poreikio, nes buvo manoma, kad pirmenybę naujiems modeliams teikiantys vartotojai rinksis brangesnį 5S modelį. Analitikai prognozavo, kad prekyba pigesniais 5C modeliais įsibėgės po šventinio prekybos sezono.

Pirmadienį „Apple“ turi paskelbti ketvirčio rezultatus. Analitikai tikisi, kad metų ketvirtį su gruodžio mėnesiu prekyba „iPhone“, palyginus su ankstesniais metais, bus išaugusi 10 proc. dėl stiprios „iPhone 5S“ paklausos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)