Šiam įspūdingam vartotojų skaičiui surinkti pakako vos keturių dienų, tad „OS X Mountain Lion“ – kol kas sėkmingiausiai startavusi „Apple“ operacinė sistema. Beje, OS naudojančių vartotojų skaičius gali būti gerokai didesnis, kadangi įsigijus vieną kopiją, ją galima įdiegti keliuose kompiuteriuose ar visam namų ūkiui.

Atlikus pirmoko lygio skaičiavimus, gaunasi, kad „Apple“ greičiau nei per penkias dienas uždirbo maždaug 60 mln. JAV dolerių. Kuriuos tikriausiai per tiek pat laiko išleis reklamuodama savo produktus televizijoje. Ir nors 3 mln. parduotų „OS X Mountain Lion“ kopijų yra puikus rezultatas, bendrovei „Apple“ dar ilgai teks vytis konkurentę „Microsoft“, kuri šiai dienai jau yra pardavusi 630 mln. „Windows 7“ kopijų, nuo OS debiuto 2009 metais. Tiesa, tikroji dvikova įvyks metų pabaigos link, kada „OS X Mountain Lion“ susigrums ne su jau gerokai senstelėjusia „Windows 7“, bet su naująja „Windows 8“ operacine sistema.

Devyniolika JAV dolerių kainuojanti OS parduodama tik „Mac App Store“ parduotuvėje, tačiau atsisiuntus atvaizdą jį galima įrašyti į DVD ar USB laikmeną. Šioje operacinėje sistemoje įdiegta daugiau nei 200 atnaujinimų, svarbiausi jų – „iCloud” integracija „Messages” trumpųjų žinučių programa, „Notification Center” skirtas pranešimams vienoje vietoje saugoti, vartotojo saugumą didinantis „Gatekeeper” įrankis, „AirPlay Mirroring” vaizdo dalijimas ir dar daugelis kitų atnaujinimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)