30 cm aukščio figūrėlė, aprengta S. Jobsui labai įprasta apranga – juodu golfu, mėlynais džinsais ir sportiniais bateliais – buvo sukurta Kinijos bendrovėje „In Icons“, prekybą tikėtasi pradėti penktadienį. Tačiau gali būti, kad prekybai trukdys teisinės problemos – teigiama, kad „Apple“ grasina teistis su lėlės gamintojais, jeigu jie neatsisakys prekybos planų.

Teisinis nesutarimas kyla dėl lėlės panašumo į velionį „Apple“ įkūrėją, kurio teisės, įmonės teigimu, priklauso „Apple“.

Tvirtinama, kad „Apple“ laiške Kinijos bendrovei nurodoma, jog bet kokių žaislų, primenančių technologijų bendrovės logotipą, asmens vardą, išvaizdą ar produkto išvaizdą, gaminimas yra kriminalinis nusikaltimas.

Interneto aukcione „eBay“ jau galima rasti šių lėlių – jos kainuoja 135 JAV dolerius. Planuota mažmeninė lėlių kaina buvo 99 doleriai.

Žaislinės figūrėlės komplekte yra juodų kojinių pora, akiniai, odinis diržas, du obuoliai (vienas prakąstas), baro kėdė ir „One More Thing“ užrašas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją