Planuojama, kad Kalifornijoje (JAV) įsikūrusi bendrovė pristatys keturis telefonus, „Apple Watch“ laiksrodžius, „AirPod“ ausines ir „MacBook Pro“ kompiuterius.

Tikėtina, kad „iPhone 13“ telefonai bus panašaus dydžio, kaip ir „iPhone 12“ serijos telefonai, tačiau su patobulintomis filmavimo ir fotografavimo technologijomis. Telefonai turės ir galingesnius procesorius. Viena iš naujovių gali būti ir palydovinio ryšio funkcija, praneša „Bloomberg“. Didesnių, bent jau kol kas, technologinių revoliucijų nežadama – tiek kompiuteriai, tiek laikrodžiai, tiek ausinės ir telefonai bus atnaujinti ir geresnių techninių parametrų.

Iphone telefonai

Palydovinis ryšys?

Rugsėjo pradžioje buvo skelbiama skelbiama, kad naujas „iPhone“ modelis greičiausiai turės funkciją, leidžiančią prisijungti prie palydovinio ryšio, svetainėje „MacRumors“ pranešė investicinės bendrovės „TF International Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo, garsėjantis tuo, kad per kontaktus tiekimo grandinėse Azijoje geba gauti viešai neskelbiamos informacijos apie „Apple“.

Pasak jo, modelyje „iPhone 13“ bus naudojami gamintojos „Qualcomm“ lustai X60, palaikantys ryšį su palydovais žemojoje Žemės orbitoje (LEO). Taigi telefono vartotojai galės bendrauti tarpusavyje, nepriklausomai nuo to, ar jie bus prisijungę prie mobiliojo ryšio tinklo, palaikančio 4G ar 5G.

Iphone telefonai

„MarketWatch“ pažymėjo, kad „Apple“ dar nekomentavo šių pranešimų, visgi investuotojai į juos pažiūrėjo rimtai, ką liudija ir padėtis palydovinio ryšio paslaugas teikiančių įmonių rinkoje. Pavyzdžiui, „Globalstar“ akcijos pirmadienį Niujorko prekyboje pabrango 64 procentais. „MacRumors“ teigimu, kad „Globalstar“ greičiausiai bendradarbiaus su „Apple“ palydovinio ryšio paslaugų klausimu. Tuo tarpu konkuruojančios „Iridium Communications“ akcijų vertė padidėjo 15 procentų.

Iphone telefonai

„MarketWatch“ pažymi, kad „Iridium“ ir „Globalstar“ valdo daugiau nei 100 LEO palydovų. „AST SpaceMobile“, kuriančios mažų LEO palydovų grupę mobiliosios infrastruktūros kūrimui, akcijų vertė išaugo 12 procentų. Tuo pačiu metu „Apple“ akcijos pabrango 3 proc., „Qualcomm“ – 0,8 procento.

Virsualų renginį galima bus stebėti internetu „Apple“ internetinėje svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)