Suomijoje įkurta žaidimų kūrimo bendrovė užsitraukė Teksaso valstijos įmonės nemalonę, nes, kaip teigiama kreipinyje į teismą, „pažeidė „Lodsys“ patentų teises“. Tvirtinama, kad patentuose aprašomi metodai, kuriuos panaudojant „Angry Birds“ žaidėjai tiesiai iš programėlės gali įsigyti naujų žaidimo lygių.

Dėl teiginio, kad „Lodsys“ priklauso patentas, aprašantis metodą, pagal kurį mokėjimus galima atlikti iš programėlės vidaus, kai kurie Europos žaidimų gamintojai atsisakė platinti savo produkciją JAV.

„JAV patentų sistema suteikia galimybę patentuoti programinės įrangos panaudojimo idėjas, kuo ji žymiai skiriasi nuo Europos sąjungos, nors Europos parlamentas jau svarstė galimybę suderinti patentines teises apibrėžiančius įstatymus su JAV. Bylų, kurias JAV registruoja vadinamieji „patentų troliai“ (kurie, įvertinę intelektinės nuosavybės teises, tiesiog reikalauja susimokėti ), daugėja, o tai kelia rimtą grėsmę klestinčiai mobiliųjų programėlių rinkai“, rašoma naujiems verslams ir jauniems verslininkams skirtame tinklalapyje „Start up Smart“.

Dėl šios bylos kai kurie Europos žaidimų kūrėjai pašalino savo produktus iš JAV rinkai skirtų mobiliųjų programėlių parduotuvių, taip siekdami apsisaugoti nuo bylinėjimosi dėl tariamo „Lodsys“ patentinių teisių pažeidimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)