Visų pirma, „Advanced Micro Devices“ savo akcininkams pranešė, jog 2002 metų lapkričio mėnesį baigiasi sutartis su korporacija „Microsoft“ dėl ženkliuko „pritaikyta „Microsoft Windows“ naudojimo ant AMD gaminių. Be to, šis susitarimas gali būti nutrauktas vienos iš šalių bet kuriuo metu, prieš trisdešimt dienų paskelbus apie tai ir nepranešant jokių priežasčių

„Microsoft“ palaikymo netekimas gali labai neigiamai paveikti AMD procesorių pardavimų apimtis. „Jei „Microsoft“ neužtikrins savo operacijų sistemų suderinamumo su mūsų x86 instrukcijų rinkinio versija, taip pat ir x64-64 „Hammer“ technologija, kuri bus naudojama aštuntos kartos „AMD Athlon“ ir „AMD Opteron“ procesoriuose, tai nepriklausomi programinės įrangos kūrėjai taip pat gali atsisakyti remti naujausius mūsų gaminius“, - teigiama ataskaitoje.

Kompanijoje taip pat baiminamasi dėl bendradarbiavimo su japonų korporacija „Fujitsu“ sėkmės. AMD su „Fujitsu“ gamins „Flash“ tipo atmintį FASL. Trečiajame 2002 metų ketvirtyje finansiniai „Fujitsu“ rodikliai šiek tiek suprastėjo, o jos atstovai pranešė, jog ketinama eilinį kartą mažinti darbo vietų skaičių. Tai ypač kelia nerimą AMD, kadangi „Flash“ atminties gamyba yra svarbus pajamų šaltinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją