„Aš nelabai suprantu, iš kur jis čia staiga atsirado, kas yra tie žmonės, kurie jį staiga inicijavo. Tokio įstatymo reikėjo prieš dešimt metų, kai nelegalus keitimasis informacija tik atsirado. Dabar, aš manau, per vėlu tai daryti. Be to, iki galo nėra aišku, ko yra siekiama todėl, kad piratavimo tai vis tiek niekaip nesustabdys. Panašu, kad nukreipta į paprastą vartotoją: grasinama, kad bus sodinami į kalėjimą už tai, kad jie atsisiųs dainą, kas, mano manymu, apskritai yra nesąmonė“, – sakė A. Mamontovas.

Šiam susitarimui esą būtų galima pritarti, jei jis kovotų su nelegalią informaciją publikuojančiais piratiniais tinklalapiais.

„Puikiausiai veikia visi piratiniai puslapiai. Jie ten talpina filmus ir muziką, kurių neturi teisės talpinti ir platinti. Jei įstatymas veiks prieš tikrus piratus, tada gerai, bet jeigu jis veiks prieš žmones, tuomet, mano manymu, čia elementarus terorizmas“, – teigė A. Mamontovas.

Vyriausybė sutartį dėl kovos su klastojimu (dar vadinamą ACTA) ir dėl jos viešojoje erdvėje kylančius nuogąstavimus, jų pagrįstumą žada aptarti trečiadienį