Tokius rezultatus pateikė visuomenės nuomonės tyrimą „Eurobarometer“ Europos komisijos užsakymu atlikusi įmonė TNS, skelbia delfi.lv.

Latvijoje ir Lietuvoje 65 proc. apklaustų namų ūkių paskelbė, kad naudojasi skambučių internetu galimybe kaip alternatyva mobiliai ar fiksuotai telefono linijai. Interneto telefonija taip pat yra populiari Bulgarijoje (51 namų ūkių), Čekijoje (48 proc.) ir Estijoje (45 proc.).

Rumunijos (11 proc.), Portugalijos (12 proc.) ir Ispanijos (13 proc.) namų ūkiai priešingai, gana retai naudojasi interneto paslaugomis kaip telefono pakaitalu. Šiose šalyse interneto telefonijos taikymas yra pats mažiausias ES.

Vidutiniškai Europos sąjungoje interneto telefonija naudojasi 28 proc. namų ūkių. Populiariausia programa skambučiams internetu - „Skype“, jai pirmenybę teikia 22 proc. Europos namų ūkių.

Apklausoje, vykdytoje 27 ES valstybėse, dalyvavo 26 836 gyventojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją