Kai reikia išrasti daiktus, bandymai ir klaidos yra neatsiejama dalis. Atsižvelgiant į tai, pateikiame keletą įdomiausių nesėkmingų išradimų istorijoje.

1. „Bonnet“ plaukų džiovintuvas

Ar galite save įsivaizduoti, kaip naudojatės vienu iš šių? Iš tikrųjų šiais laikais galite įsigyti modernią „Bonnet“ plaukų džiovintuvo versiją.

Tačiau šis išradimas yra 1960-ųjų pavyzdys, kuris, iš tikrųjų niekada nepasiekė populiarumo. Galbūt tai buvo inovacija pralenkusi savo laiką?

Visi buvo apsėsti geriausių būdų paspartinti savo kasdienį gyvenimą, o gal tiesiog norėjo pajusti, kad gyvena ateityje.

2. „Dymaxion“ namas

Šį keistą chromuotą namą 1930-aisiais sukūrė išradėjas ir architektas Buckminsteras Fulleris. Tikslas buvo sukurti greitą, lengvai statomą namą visiems.

„Dymaxion House“ buvo galima pristatyti vienu sunkvežimiu ir surinkti per mažiau nei 2 dienas. Kupolo forma buvo pasirinkta, nes ji suteikė didesnį tvirtumą, tačiau vis tiek leido greitai surinkti namą.

Galų gale šio namo idėja žlugo, nes interjero nebuvo galima pritaikyti ar išplėsti, ir jame buvo tik du miegamieji su mažais vonios kambariais. Maža to, apvalioms sienoms neįmanoma rasti tinkamų baldų.

3. Automobilis-laivas

Automobiliai-laivai, techniškai vadinami amfikarais, vis dar sutinkami, kur jie dažnai naudojami turistinėms kelionėms, tačiau 1900-ųjų viduryje daugelis manė, kad tai bus ateitis. Sprendžiant iš automobilųi-laivų trūkumo keliuose, atrodo, kad ta ateitis neįvyko.

Kol kas šis išradimas atiteko kolekcionieriams arba tiems, kurie tiesiog nori išleisti papildomus pinigus plaukiojančiam automobiliui.

4. Skraidantis tankas

Šių sovietinių skraidančių tankų paskirtis tikriausiai nėra tokia, kokią galvojote. Pagal pirminį „Antonov A-40 Krylya Tanka“ planą buvo numatyta vilkti šiuos skraidančius tankus už orlaivių, paskui išleisti juos kaip sklandytuvus, kuris nusileistų į mūšį ir paremtų pėstininkus.

Projektas buvo atsisakytas po to, kai sovietai negalėjo rasti pakankamai galingo orlaivio tanko tempimui, taip pat dėl didelių pastangų, reikalingų tankui nusileisti.

5. „Cinerama“ filmai

„Cinerama“ buvo šių dienų IMAX ekranų pirmtakė, tačiau ji buvo daug sudėtingesnė. Norint projektuoti filmą, reikėjo trijų, puikiai sinchronizuotų projektorių, kurie visi yra suderinti vienas su kitu.

Tai buvo laikmetis prieš skaitmenines technologijas, todėl tai reiškė, kad trys labai kvalifikuoti projekcininkai turėjo sėdėti projektorių kabinose, kad viskas veiktų.

Dauguma teatrų nenorėjo atsiimti pinigų atnaujinimui, taip pat nenorėjo mokėti už daugiau darbuotojų, kad galėtų rodyti filmą. Galiausiai šiuo formatu buvo įrašyta nedaug filmų, ir šis išradimas netrukus išnyko.

6. Nešiojamieji plokštelių grotuvai

Tuomet, kai prieš atsirandant skaitmeniniam garsui, įrašai buvo labai populiarūs, ir daugelis kompanijų bandė gaminti nešiojamus grotuvus, kad žmonės galėtų keliaudami klausyti savo mėgstamą muziką.

Šie nešiojamieji grotuvai buvo linkę praleisti ir šokinėti per garso takelius, dėl buvo reikalingas lygus paviršius ir saugoti nuo atsitiktinių smūgių, kitaip buvo galima atsisveikinti su nauju albumu. Įrašų pardavimai šiandien vėl didėja, tačiau šis išradimas greičiausiai niekada negrįš.

7. Greitasis skaitytuvas

Patentuotas 1966 m., „Readamatic“ buvo išeitis, padedanti vaikams ar net suaugusiems skaityti greičiau. Mechaninė plokštė nuslysdavo žemyn, pranešdama, kur skaityti, kad pasiektumėte tam tikrą tempą.

Problema buvo ta, kad prietaisas buvo gana garsus, o metalinė plokštė braukdavo per puslapius lyg nagai ant lentos. Galų gale šie trūkumai pribaigė „Readamatic“.