Tinklalapis kotaku.com skelbia, kad 300 Wohan mieste (Kinija) esančios „Foxconn“ gamyklos darbuotojų grasinosi įvykdyti masinę savižudybę nušokant nuo stogo. Tokia protesto akcija vyko sausio 2 dieną po to, kai įmonė atsisakė jiems padidinti atlyginimą.

Šioje gamykloje gaminami žaidimų kompiuteriai „Xbox 360“, o dėl nepadidintų atlyginimų kilęs darbuotojų pasipiktinimas neribotam laikui sustabdė šių kompiuterių gamybą.

Anksčiau gamyklos darbuotojai protestuodami prašė padidinti atlyginimus, tačiau darbdavys griežtai atsisakė tai daryti. Vietoj atlyginimo padidinimo gamykla pasiūlė jiems rinktis vieną galimybę iš dviejų: pasilikti darbe be atlyginimo padidinimo ar išeiti iš darbo ir gauti kompensaciją. Dauguma pasirinko antrąjį variantą - palikti „Foxconn“ aplinką su nedideliu pinigų kiekiu kišenėje.

Tiesa, sklinda informacija, kad išėjusieji iš gamyklos su kompensacijos lūkesčiais negavo nė grašio. Todėl šie nepatenkinti darbuotojai sausio 2 dieną susirinko ant gamyklos stogo ir pagrasino nušokti. Tik kitos dienos 9 valandą vakaro juos pavyko įkalbėti nusileisti – manoma, kad juos įkalbėjo pats Wuhano meras.

Tuo tarpu „Microsoft“ pradėjo incidento tyrimą ir tvirtina, kad labai rimtai vertina darbo sąlygas tose gamyklose, kuriose gaminami jiems skirti produktai. „Pas mus galioja griežtas Pardavėjų elgesio kodeksas, kuriame surašyti mūsų lūkesčiai, mes atidžiai ir nuolat stebime darbo sąlygas bei sprendžiame problemas jei tokių atsiranda. „Microsoft“ įsipareigoja rūpintis, kad mūsų prekes gaminančios įmonės su savo darbuotojais elgtųsi sąžiningai ir užtikrintų jų saugumą bei užtikrinti „Microsoft“ vidaus politikos laikymąsi“.

Tai nėra pirmas kartas, kai „Foxconn“ ir savižudybės minimi viename straipsnyje. 2010 metais šokdami nuo gamyklų stogų nusižudė daugiau nei dešimtis „Foxconn“ darbuotojų, todėl įmonė kai kuriose savo gamyklose pastatė apsauginius tinklus. „Foxconn“ gamina ne tik „Xbox 360“ žaidimų kompiuterius, bet ir „Sony“, „Nintendo“, „Apple“ ir daugelio kitų garsių įmonių produkciją.

Psichologinė pagalba telefonu

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888 I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111 I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277 I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366 I-V
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123 I-VII
visą parą

800-ąją paslauga apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją