12
Kitas

Atsakymai

Kai kurie iš šių galvosūkių plačiai pasklido internete, todėl dabar yra prieinami visiems. Štai 3 pavyzdžiai. Kelis iš šių galvosūkių įveiksite?

Sunku pasakyti, kiek skirtingų galvosūkių „Microsoft“ naudodavo, tačiau jų buvo tikrai nemažai. Kartais unikalūs galvosūkiai buvo naudojami tik tam tikruose regionuose dėl savo specifikos.

1. Miestelyje gyvena 100 vyrų su žmonomis. Moterys nuolat dalinasi gandais ir paslaptimis, visos pažįsta visas. Jei tik kuris nors vyras išduoda savo moterį su kita, meilužė apie tai papasakoja visoms, išskyrus to vyro žmoną – ji vienintelė lieka nesužinojusi. Miestelio įstatymai nurodo, kad jei kuris nors vyras yra neištikimas, žmona turi jį nužudyti tą pačią dieną, kai tai sužino. Kartą miestelyje viešai paskelbta, kad mažiausiai 1 vyras yra neištikimas, tačiau jokie vardai ir tikslus skaičius nėra atskleisti. Tuo pačiu pranešta, kad egzekucijos bus nutrauktos, kai neištikimų vyrų neliks. Kokių įvykių reikėtų tikėtis?

2. Ant trikampio kampų padėtos skruzdės ima žingsniuosi bet kuria pasirinkta kraštine. Kokia tikimybė, kad jokios skruzdės nesusitiks žingsniuodamos iki kito kampo (kokia tikimybė, kad visos ims žingsniuoti palei arba prieš laikrodžio rodyklę)?

3. 4 žmonės viduryje nakties turi pereiti sutrūnijusį tiltą. Šis tiltas vienu metu dar gali atlaikyti du žmones, tačiau ne daugiau. Juo taip pat per daug pavojinga eiti be žibintuvėlio, o visi šie 4 žmonės turi tik vieną žibintuvėlį. Jie taip pat nėra vienodai greiti – jaunesni eina greičiau nei senesni. Žmogus Nr. 1 tiltą įveiktų per 1 min., Nr. 2 – per 2 min., Nr. 3 – per 7 min., Nr. 4 – per 10 min. Koks yra greičiausias būdas įveikti tiltą, kad jis nesulūžtų ir niekam netektų eiti visiškoje tamsoje? Per kiek mažiausiai laiko šie žmonės gali įveikti tiltą?

12
Kitas

Atsakymai