JAV Gynybos departamentas neseniai paskelbė ieškantis potencialių partnerių, kurie sukurtų ir pagamintų lazerinį ginklą, galintį sunaikinti nepilotuojamą orlaivį („drone“). Šis ginklas bus montuojamas ant jūrų pėstininkų „Humvee“ karinių džipų bei kitų lengvųjų taktinių sausumos transporto priemonių tam, kad jas apsaugotų nuo vis dažniau kariniams veiksmams naudojamų „dronų“. Tačiau tai ne vienintelė ateities technologija, kuri papildys JAV kariuomenės arsenalą.

„Transformer TX“ iš tiesų primins robotus transformerius, mat tai bus lengva karinė sausumos transporto priemonė, galinti transformuotis į sraigtasparnį ir vėl pavirsti džipu. Be to, „Transformer TX“ galės būti valdoma piloto bei mokės skristi savarankiškai. Planuojama premjera kariuomenėje – 2015 metai.

„Magpul FMG9“ sulankstomas kulkosvaidis savo „ramybės būsenoje“ telpa kelnių kišenėje ir greičiau primena nešiojamojo kompiuterio akumuliatorių nei ginklą. Visgi per kelias akimirkas jis gali būti išlankstytas ir pasėti mirtiną 9 mm kalibro kulkų seriją. Kol kas prototipo stadijoje.

„Wildcat“ keturkojis robotas tarsi tikra laukinė katė sugeba skuosti net 26 kilometrų per valandą greičiu. Jis bus skirtas pėstininkų palaikymui ir turėtų „išmokti“ bėgti dar greičiau įvairiomis dangomis.

„Armatix“ skaitmeninio pistoleto saugiklis yra susietas bevieliu ryšiu su specialiu laikrodžiu ant kareivio rankos. Tad jei kažkas jį atimtų, be laikrodžio negalėtų juo pasinaudoti. Be to, ant laikrodžio gali būti įtaisytas pirštų atspaudų skaitytuvas, leidžiantis naudotis šiuo ginklu tik konkrečiam kariui.

„Corner Shot“ granatsvaidis, kaip ir sako jo pavadinimas, yra skirtas saugiai šaudyti iš už kampo – dėl šios priežasties ginklo vamzdis yra sulenktas 60 laipsnių kampu. Be to, po juo yra įtaisyta vaizdo kamera, specialiame ekranėlyje rodanti kariui, kas yra už kampo bei padedanti geriau nusitaikyti.

„AH-64 Apache“ atakos sraigtasparnių pilotai galės naudotis ypač kokybiška taikymosi ir stebėjimo įranga, kuri kaip diena nuo nakties skirsis nuo dabar naudojamos, kur matomas tik juodai baltas grūdėtas vaizdas. Naujoji sistema rodys aukštos raiškos spalvotą vaizdą ir leis pilotams daug greičiau pastebėti priešą ir įvertinti jo pozicijas.

Išmanūs papildytos realybės (angl. augmented reality) akiniai kariams iš tiesų primins rinkoje jau pasirodžiusius „Google Glass“ akinius. Tik karinis variantas bus didesnis bei jame bus rodoma daugiau specifinės informacijos apie kovos lauką, taikinius bei galimas grėsmes.

„The Reliant“ – tai robotinis povandeninis laivas, skirtas saugoti jūrų laivyno laivus nuo priešo paliktų tiek paviršinių, tiek giluminių jūrinių minų. Galintis veikti visiškai autonomiškai, šis ginklas sumušė visus rekordus ir savarankiškai nepasiklysdamas nuplaukė virš 500 kilometrų.

„Space-Based Telescopes for Actionable Refinement of Ephemeris“ (STARE) ypač mažų nanopalydovų sistema taps kelių policininku visiems aplink planetą besisukantiems palydovams. Ji fiksuos visus orbitoje plūduriuojančius neveikiančius palydovus ir įvairias šiukšles – iš viso virš mūsų galvų sukasi beveik pusė milijono įvairiausio orbitinio šlamšto. STARE sistema reguliuos veikiančių palydovų „eismą“, kad šie nepatektų į avarijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (378)