„Facebook“ susidūrė su keistu sutrikimu – socialinio tinklo naudotojų sraute pasirodė neįprastų pranešimų – prisijungusieji prie „Facebook“ pamatė srautą pranešimų ir nepažįstamų žmonių“, – rašo „Independent“.

Apie sutrikimus „Facebook“ pranešė ir interneto puslapių sutrikimus fiksuojantis donwdetector.com. Čia nuo maždaug 8 valados ryto trečiadienį užregistruota šimtai tūkstančių pranešimų apie FB sutrikimus visame pasaulyje.

Delfi redakciją taip pat pasiekė pranešimai apie tai, kad Lietuvos vartotojai gauna neįprastų ir net nepadorių žinučių iš nepažįstamų vartotojų feisbuke, pavyzdžiui, su pusnuogės moters atvaizdu.

Remiantis šaltiniais, manoma, kad sutrikimai prasidėjo Facebook testuojant naują algoritmą. ir todėl vartotojams rodoma tai, ką ant jų pamėgtų viešų puslapių įkelia žmonės iš viso pasaulio.

facebook

Manoma, kad tai nėra kibernetinė ataka prieš Facebook. Kaip praneša „Forbes“, „Facebook“ atliko tam tikrus algoritmo pakeitimus.

„Žinome, kad kai kuriems žmonėms kyla problemų dėl jų „Facebook“ paskyros srauto. Dirbame, kad viskas kuo greičiau grįžtų į normalią būseną. Atsiprašome už patirtus nepatogumus“, – elektroniniame laiške portalui „Forbes pranešė „Facebook“ savininkė „Meta“.

Tačiau kol kas oficialių pranešimų iš „Meta“, „Facebook“ ar socialinio tinklo įkūrėjo Marko Zuckerbergo apie sutrikimus nėra.

Apie panašius sutrikimus kituose kompanijos „Meta“ produktuose, pavyzdžiui, „Instagram“, nėra.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)