Dangų virš Pekino milžiniškas švytintis grybo formos debesis uždengė pirmadienį apie 19 valandą vietos laiku (14 val. Vilniaus laiku).

Debesis buvo kelių kilometrų skersmens ir ore kybojo apie valandą bei pamažu susiformavo į grybo formos debesį – tokį, koks susidaro po atominio sprogimo. Tuomet jis tapo dar įdomesnis – Pekino vakaro dangų nušvietė vaizdingas žaibo iškrovų šou, dar labiau suneraminęs Kinijos sostinės gyventojus.

Tačiau tai nebuvo artėjančios apokalipsės, kurią prognozuoja senovės Majų kalendorius, ženklas – paaiškėjo, kad šis reiškinys yra visiškai nepavojingas.

Manoma, kad tai buvo milžiniškas liūtinis kamuolinis debesis (angl. cumulonimbus cloud) - vertikalus debesų bokštas, paprastai siejamas su audromis ir žaibais.

Tačiau, kaip rašo agentūra AFP, Kinijos valdžia Pekino gyventojams pirmadienį dėl žalios, geltonos ir oranžinės spalvų grybo formos debesies patarė neiti iš namų.

Daugelį žmonių toks natūralaus gamtinio reiškinio panašumas su atominės bombos sprogimo pėdsaku, sukėlė stiprią baimę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)