Wellingborough mokyklos mokinės rezultatas yra aukštesnis ir už jos tėvo Deano – intelektualus vienijančio „Mensa“ klubo nario, kurio registruotas IQ įvertinimas yra 142.

Liepos 27 dieną „Mensa“ testą laikiusi Cerys sakė: „Mano pagrindinis tikslas buvo aplenkti tėtį, kuris yra labai protingas. Bet nesitikėjau, kad jį aplenksiu taip stipriai. Būdama vienuolikos metų neturiu daug progų intelektualiai diskutuoti su savo draugais, nors, tiesą sakant, žmogų nusako kur kas daugiau dalykų, ne vien IQ. Galbūt, būdama vyresnė ir peržengusi 20 metų ribą, dažniau diskutuosiu intelektualiomis temomis, kuomet mano IQ bus svarbus, o iki to laiko domėsiuosi madomis, pramogomis ir gerais pažymiais mokykloje“.

Cerys, pakviesta prisijungti prie intelektualus vienijančios organizacijos, sako, jog ateityje norėtų dirbti finansų srityje, rašo northamptonchron.co.uk.

„Mėgstu dirbti su skaičiais, taigi, manau, kad ateityje norėčiau dirbti banke, o vieną dieną galbūt netgi tapti Anglijos banko vadove“, - sakė mergaitė.

Jaunosios intelektualės tėvas sakė, kad jo duktė yra normali vienuolikmetė, kuri nėra užsisklendusi vienišė, visą laiką įsikniaubusi į knygas.

„Akivaizdu, kad ji mokykloje gauna tik geriausius pažymius, bet neleidau jai laikyti „Mensa“ testo iki 11 metų amžiaus. Nesu tikras, ar toks „Mensa“ testo įvertinimas yra gerai, ar blogai, mat žinau, kad dabar ji abejos viskuo, ką jai sakysiu“, - sakė D. Parnellis.

Mokykloje Cerys labiausiai mėgsta matematiką ir sakė, kad ji priklauso talentingų vaikų grupei, kuri po pamokų sprendžia sudėtingus matematikos uždavinius.

Pirmieji išskirtinio Cerys intelekto požymiai pasireiškė kai ji buvo dar maža – dar iki pradėdama lankyti mokyklą ji mintinai žinojo dešimčių pasaulio valstybių sostines.

Be to, ji labai anksti išmoko skaityti, taigi, vaikų darželio auklėtoja, skaičiusi pasakas grupei, kartais leisdavo Cerys paskaityti bendraamžiams.

Manoma, kad Cerys patenka tarp 0,004 proc. pasaulio žmonių, kurie „Mensa“ teste sugebėjo surinkti 162 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)