Nuo tada, kai į Ukrainą įsiveržė rusų okupantų pajėgos ir Ukrainoje prasidėjo karas, šalies teritorija iš kosmoso aiškiai skiriasi nuo likusios žemyno dalies. Ji, tarsi juoda dėmė, liko apsupta apšviestų kaimyninių šalių.

NASA pasidalijo kadrais, kuriuose užfiksuoti vaizdai 2022 m. vasario 7 d. Joje matyti, kaip Ukraina atrodė naktį, kuomet Rusija dar nebuvo pradėjusi karinės intervencijos į Ukrainą.

Ukraina vasario 7-osios naktį.

Šviesų šaltiniai matyti tankiai apgyvendintose teritorijose. Kai kur ryškumas yra prislopintas – toks vaizdas susidaro dėl debesuotumo.

Tačiau jau kovo 7 dieną matyti tik nedidelis kiekis baltos spalvos – dauguma naktinių šviesos šaltinių užgeso dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje.

Ukraina vasario 7-osios naktį.

Dėl Putino Rusijos karių padarytos žalos, iš lėktuvų mėtomų nekontroliuojamų raketų, sprogdinimų, artilerijos apšaudymų kai kuriuose miestuose neliko elektros, šildymo, dujų. Be to, iš Ukrainos dėl Rusijos pradėto karo pabėgo daugiau nei 2,5 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)