„Kauno klinikose pasiskiepyjo gydytoja 2 kartus ir nesusidarė antikūniai. Sėdi persigandusi izoliacijoje, kadangi ji dabar platina užkratą, visiems ką sutinka...“, – tokią žinutę soc. tinkle „Facebook“ pasdialino internautas.

Melaginga informacija

Komentaruose internautas dar rašo: „ Taigi skiepas yra lengva užkrato forma. Antikunaiia turi jį suėsti, bet neišsiskiria - reiškai pastovus ligos židinys“. Taip jis atsako į komentaruose pateiktą klausimą, ar moteris platina virusą dėl skiepo.

Tokia informacija yra melaginga.

Nors vakcinų šalutiniai poveikiai gali būti panašūs į kai kuriuos COVID-19 ligos simptomus, vakcinos nuo COVID-19 neužkrės jūsų virusu. Taip pat dėl to, kad esate pasiskiepiję, viruso neplatinsite, t. y. Ką teigia internautas, yra melas. Virusą platinti gali tik sergantys COVID-19, o vakcina jūsų nesusargdins.

Beje, kol kas moksliniai duomenys rodo, kad pasiskiepijęs asmuo vis tiek gali susirgti COVDI-19. Tačiau susirgęs asmuo sirgs lengvesne forma ir gali nesibaiminti komplikacijų.

Tačiau vyro pasidalinta žinutė neva buvo tokia, kad moteris būtent dėl skiepo dabar nešioja užkratą, Tai yra netiesa – vakcinos žmonių COVID-19 neužkrečia. Vakcinose nuo COVID-19 nėra pačio viruso, o tik jo baltymas.

Šaltiniai:

  • https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/how-they-work.html
  • https://www.smithsonianmag.com/science-nature/yes-you-should-still-wear-mask-after-covid-19-vaccination-180977054/
  • https://www.healthline.com/health-news/covid-19-vaccine-side-effects-what-to-know-now
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)