Kadrai įamžinti 66 ekspedicijos komandos narių, kai TKS skriejo virš pietryčių Azijos šalių. NASA šiais kadrais pasidalijo spalio pradžioje.

Mėlynos spalvos žybsniai, kaip aiškina NASA, yra milžiniško žaibo išlydis virš Tailando įlankos.

Roskosmos skrydžių į kosmosą vadovas S. Kriliovas teigia, kad Rusija norėtų naudotis TKS ir po 2024-ųjų.

Įprastai žaibo išlydis itin gerai matomas iš kosmoso, mat neretai jo sukeliama šviesa yra uždengiama storo debesų sluoksnio. Tačiau šį kartą sutapo, kad debesų masyve žiojėjo ertmė, todėl žaibo išlydis buvo matomas kaip niekada gerai, tarsi nežemiška švytinti struktūra.

Tuo pačiu įamžintas ir Mėnulis, nuo kurio atsispindinti šviesa ir kertanti Žemės atmosferą, astronautų akis ir fototechniką pasiekė melsvos spalvos.

Žaibo išlydis, Mėnulis ir pietryčių Azijos šviesos.NASA nuotr.

Nuotraukoje taip pat matomos iš Tailando sklindančios ryškios šviesos – miesto gatvių ir užmiesčio kelių apšvietimas. Kiti ryškūs šviesos taršos šaltiniai nuotraukoje – apšvietimas Vietname ir Hainano saloje, piečiausiame Kinijos regione.

Oranžinė aureolė, lygiagreti Žemės kreivei, yra atmosferos kraštas, kuris, žiūrint iš kosmoso, atrodo tarsi Žemės pakraštys.

Žaibo išlydis, Mėnulis ir pietryčių Azijos šviesos.NASA nuotr.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją