„Mamuto mėsos kukulį pasirinkome dėl dviejų priežasčių. Pirmoji – norėjome, kad žmonės imtų apie mus kalbėti. Norėjome atkreipti dėmesį į produktą, kuris skiriasi nuo mūsų valgomos mėsos. Pasitelkus naujas technologijas galima pagaminti naujo maisto, kuris nebūtinai turi būti toks, koks buvo anksčiau. Maistas gali būti įdomesnis, įvairesnių skonių, maistingesnis.
Norėjome sukurti visiškai naują produktą, kokio dar niekur nėra. Antra priežastis – tradiciškai mamutas yra išnykimo simbolis. Mamutai išnyko dėl klimato pokyčių, o mes norėjome atkreipti dėmesį, kad galima kitokia ateitis – džiugesnė, tokia, kurioje galime maitintis taip, kad neišnyktumėte“, – teigė kompanijos „Vow“ įkūrėjas Timas Noakesmithas.
Nyderlanduose pristatytas mamuto mėsos kukulis.

Dar viena priežastis, kodėl buvo pasirinktas mamutas, ta, kad mokslininkai mano, jog šių gyvūnų išnykimą paskatino klimato pokyčiai. Gaminant kukulį, į avies mėsos ląsteles suleido mamuto geno mioglobino. Kadangi „Vow“ gautoje DNR sekoje buvo spragų, dar suleido ir dramblio iš Afrikos DNR. Krokodilo mėsos kvapo turinčios mėsos kukulis šiuo metu neskirtas valgymui.

Nyderlanduose pristatytas mamuto mėsos kukulis.

„Dabar nevalgysime mamuto mėsos kukulio. Ne todėl, kad jis nevalgomas, o todėl, kad šis baltymui – 4000 metų senumo. Pirma reikia atlikti išsamius tyrimus, kaip ir prieš pasiūlant bet kokį naują produktą. O mes norėjome kuo greičiau pademonstruoti savo naują produktą, jį pristatyti, net jei dar nepardavinėjame“, – pridūrė T. Noakesmithas.

Nyderlanduose pristatytas mamuto mėsos kukulis.

„Vow“ tikisi galėsianti pardavinėti augintą mėsą Europos Sąjungoje, kurios rinkoje tokios mėsos pardavimai dar nėra reglamentuoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją