Spalio 11 dieną patalpintas feisbuko įrašas sulaukė tūkstančių dėmesio – juo jau spėjo pasidalinti daugiau nei 7,6 tūkstančiai lietuvaičių. Įraše teigiama, kad COVID- 19 tyrimas, kurio metu sekreto mėginys yra imamas iš nosiaryklės, yra pavojingas ir išvis neturėtų būti atliekamas. Įraše teigiama, kad COVID-19 testas neva yra „prieiga prie smegenų“.

„Iš esmės, jūs jau turėjote būti besmegenis, kad paklustumėte - bet vertindamas žmonių, noriai ribojančių savo deguonies suvartojimą, skaičių, sakyčiau, kad jau yra daug norinčių ir siūlančių save šiai invazinei procedūrai, nes tai yra ne Covido išbandymas. Jo nėra! Mes „išbandome“ 2 dalykus: jūsų paklusnumą savanoriškai kištis į savo kūną ir dingstį rasti ankstesnių peršalimo ligų fragmentus. NE iš Covid-19. Šis kėsinimasis yra pavojingas!

Ši informacija gaunama iš mano kolegų gydytojų. Smegenys pasiekiamos per nosį. Testas turi kitokį tikslą, nei kalba apie narkotikų pardavėjus! Tyrimo lazdelės įdėjimas giliai į nosį pažeidžia kraujo ir smegenų barjerą, taip pat gali pakenkti endokrininėms liaukoms (pvz., Hipofizei). Štai kodėl bandymai yra tokie skausmingi!

Šio gilaus sutrikimo tikslas yra suardyti barjerą ir sukurti įėjimą į smegenis kiekvienai infekcijai. Dėvint burnos ir nosies kaukę, bakterijos ir CO2 kaupiasi ir per nosies kanalą patenka į smegenis. Barjero užduotis yra apsaugoti smegenis nuo neurotoksinų, sunkiųjų metalų, bakterijų ir kitų toksinų. Kai yra pažeistos endokrininės liaukos, gali išsivystyti tokie simptomai kaip raumenų silpnumas, sutrikusi kraujotaka, regos sutrikimas ir kt. Tokiam fiziniam įsikišimui nėra teisinio pagrindo, ir tai yra didžiulis fizinio imuniteto pažeidimas! Atmerkite akis įsibrovimui“, – rašoma įraše, kalba neredaguota. Kai kurie sakiniai išduoda, kad tekstas verstas yra iš kitos kalbos.

Melaginga informacija

Vien tik šioje įrašo ištraukoje yra pateiktas ne vienas melagingas teiginys. Delfi ne kartą paneigė mitą, kad virusas neegizstuoja ir jog kaukės kažkokiu būdu kenkia žmonėms, aktyvuoja virusus ar net sukelia deguonies trūkumą. Daugiau apie šiuos teiginius ir kodėl tai yra melas, galite pasiskaityti ČIA, ČIA, ČIA.

Žinant, kad Lietuvoje jau turime ne vieną nekontroliuojamą „karštąjį COVID-19 tašką“, neramina teiginiai, kad testas kelia pavojų asmenų smegenims. Tokia melaginga informacija gali skatinti žmones nesidaryti COVID-19 testo. Svarbu pabrėžti, kad testo metu jokiais būdais nėra pažeidžiamos paciento smegenys.

Kaip numatyta Sveikatos apsaugos ministerijos aprašyme, testai yra atliekamas šitaip:

Švelniu judesiu lankstų tamponą įvesti per nosį į nosiaryklę.
Atsargiai sukti tamponą apie 5 sek., kad absorbuotų sekretą.
Tamponą įdėti į transportinę terpę.

Kaip galima suprasti iš aprašymo – procesas trunka vos kelias sekundes.

Patys medikai teigia, kad tai yra nemaloni procedūra, tačiau ji neturi būti skausminga. Pavyzdžiui, vienas COVID-19 sirgęs asmuo „Business Insider“ teigė, kad tepinėlio paėmimo metu jautėsi „lyg mane valė už akies obuolių“. Kiti pacientai testą pavadinimo „intensyviu“. Medikai taip pat teigia, kad jei pacientas susiraukia – susiaurėja nosies ertmė. Tai tik padidina nemalonų jausmą. Ir nors testas apibūdinamas kaip nemalonus, o keletas pacientų net nualpo – nėra jokių įrodymų, kad jo metu yra pažeidžiamos smegenys.

Šaltiniai:

  • „Business Insider“ „Why the coronavirus test makes some people faint“ 2020 04 30
  • SAM
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)