Pakilimas planuojamas balandžio 22 d. 6 val. 11 min. vietos (13 val. 11 min. Lietuvos) laiku iš Floridoje esančio NASA Kenedžio kosmoso skrydžių centro.

Misijos „Crew-2“ įgulą sudarys JAV astronautai Shane'as Kimbroughas ir Megan McArthur, Japonijos kosmoso tyrimų agentūros (JAXA) astronautas Akihiko Hoshide ir Europos kosmoso agentūros (ESA) astronautas Thomasas Pesquetas.

Visi jie anksčiau jau skridę į kosmosą.

Thomas Pesquet, Megan McArthur, Shane Kimbrough, Akihiko Hoshide

Elono Musko vadovaujama kompanija „SpaceX“ yra įsitvirtinusi kaip mėgstamiausia NASA transporto paslaugų teikėja, agentūrai laukiant, kol „Boeing“ atliks testų su savo su sunkumais susidūrusia „Starliner“ kapsule.

2020 m. gegužę įvykęs pirmasis „SpaceX“ skrydis su įgula užbaigė devynerius pasitikėjimo metus Rusijos raketomis gabenant astronautus į TKS po to, kai 2011 m. buvo nutraukta JAV daugkartinio naudojimo erdvėlaivių „Space Shuttle“ programa.

Tarptautinė kosmoso stotis

Po to, kai minėtieji astronautai nukeliaus į TKS, stotyje kelias dienas bus neįprastai daug žmonių. Tačiau keturi jų netrukus iškeliaus atgal į Žemę, atlikę šešių mėnesių trukmės misiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)