Konferencija, suorganizuota vietos gubernatoriaus Amano Tulejevo, atstovaujančio „Vieningajai Rusijai“, savaitgalį vyko Kemerovo srities Taštagolo mieste. Konferencijos dalyviai buvo nuvykę į kalnų olą, kurioje tariamai rasti sutvėrimo pėdsakai ir keli plaukeliai.

„Konferencijos dalyviai pateikė išvadą, jog atrado objektų, 95 proc. tikrumu įrodančių, jog Kemerovo srityje egzistuoja sniego žmogus“, - savo tinklalapyje paskelbė vietos administracija.

Prie tarptautinės ekspertų grupės prisijungė ir buvęs sunkiasvoris boksininkas Nikolajus Valujevas, kuris konferencijos dalyviams pareiškė esąs asmeniškai įtikintas to, ką matė oloje: „Neabejoju: jetis tikrai apsistojo Kuzbase“. Kemerovo sritis, kurioje iškasama daug anglies, neretai vadinama Kuzbasu.

2,13 metro ūgio N. Valujevas, dėl savo išvaizdos ir stoto neretai vadinamas „Žvėrimi iš rytų“, reporteriams oloje taip pat parodė, kad jo batų dydis neprilygsta tariamai oloje aptiktiems ječio pėdsakams. „mano batų dydis yra 52 – o ječio tikriausiai 60“, - laikraščiui „Komsomolskaja pravda“ sakė buvęs boksininkas.

N. Valujevas neseniai nusprendė tapti politiku ir dalyvaus valstybės dūmos rinkimuose Kemerovo srityje, „Vieningosios Rusijos“ sąraše – jame buvęs boksininkas įrašytas 6 vietoje.

Tačiau komunistų partijai priklausanti dūmos deputatė Nina Ostanina iš Kemerovo srities sakė, kad visa ši istorija yra gerai sukurpta „Vieningosios Rusijos“ priešrinkiminė reklaminė kampanija.

„Esu tikra, kad administracija taip nori parodyti, jog Valujevas susitikinėja ne tik su rinkėjais, bet ir su sniego žmogumi“, - sakė politikė.

„Kuzbaso ječiu“ vadinamas paslaptingas sutvėrimas tapo tikru Kemerovo srities pasididžiavimu- jam sukurtas specialus tinklalapis ir netgi „Twitter“ mikrotinklaraščio paskyra.

Konferencijoje dalyvavo ūkininkė iš Mičigano valstijos (JAV) Robin Lynne, tvirtinanti, kad reguliariai maitina sniego žmogų, apsilankantį prie jos namų, Kalifornijos gyventojas Ronas Morheadas, pateikęs tariamai gigantiško į beždžionę panašaus sutvėrimo skleidžiamus garso įrašus, kurie. Amerikoje šis sutvėrimas, kurio egzistavimas oficialiai nepatvirtintas, dar vadinamas Saskvoču arba Didžiapėdžiu (Bigfoot).

Tačiau Mokslų akademijos Geografijos instituto direktoriaus pavaduotojas kriptozoologijos (dar neaptiktų gyvūnų tyrimų) ekspertas Arkadijus Tiškovas pareiškė, kad konferencijos rezultatai nėra įspūdingi tol DNR tyrimais neįrodyta, jog aptiktieji plaukai ar audinių pavyzdžiai nepriklauso lokiams ar kitiems žinomiems gyvūnams.

Mokslininkas telefonu sakė: „Kol kas tokie rezultatai gali sudominti tik turistus“.

Sovietų valdžia 1958 metais rėmė sniego žmogaus tyrimus, tačiau netrukus oficiali parama šiai programai buvo nutraukta.

Visgi buvusioje Sovietų Sąjungos teritorijoje užregistruota apie 1000 pranešimų apie pastebėtą sniego žmogų. Pranešimai sklinda iš visų regionų – nuo Kaukazo iki Sibiro, o gana neseniai buvo pranešta, kad sniego žmogus buvo pastebėtas Kirovo regiono Viatskij miške į šiaurės rytus nuo Maskvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją