Už komisiją sužavėjusį pasakojimą M. Polianskis gavo kelialapį į tarptautinį konkurso finalą Čeltenhame, JK, kuriame varžysis dalyviai iš 24 pasaulio šalių.

Tuo tarpu publiką labiausiai sužavėjo Vilija Musneckytė – taip pat gyvybės mokslų atstovė, Vilniaus universiteto biotechnologijos ir mikrobiologijos magistrantė Vilija Musneckytė, aiškinusi, ką naudingo galima nuveikti su XX a. maru tituluotu ŽIV virusu. Už trijų minučių trukmės paskaitą V. Musneckytė buvo apdovanota televizoriumi „Philips“.

Kiti konkurso dalyviai pasakojo apie tai, kaip mus veikia feromonai, apie seniai mirusias žvaigždes, kurių dulkėmis galima vadinti ir mus, žmones, apie optinių iliuzijų panaudojimą smegenų tyrimams, miegapelių genetinę įvairovę, produktų kokybės automatinį vertinimą naudojant elektroninę regą žmonių tarpusavio panašumus ir skirtumus ir kitus įdomius dalykus.

„Lietuvoje „Šlovės laboratoriją“ organizuojame jau ketvirtus metus. Kasmet jaučiame vis didesnį ir mokslininkų, ir žiūrovų susidomėjimą. Džiaugiamės, kad ne vienas mūsų projekte dalyvavęs mokslininkas tęsia mokslo komunikacijos darbus rašydami straipsnius į populiarią spaudą, kalbėdami viešai. Kiekvienas jų žingsnis šia kryptimi yra prasmingas, nes leidžia praverti duris į gana uždarą mokslininkų pasaulį ir pasidalinti jų žiniomis su visuomene“, - sakė Britų tarybos „Šlovės laboratorijos“ konkurso vadovė Danguolė Kiznienė.

Mokslo populiarinimo konkurso organizatoriai dalyvių pasirodymų vaizdo įrašus ketina publikuoti per ateinančią savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)