Honkonge įsikūrusi dokumentinių filmų bendrovė „Noah's Ark Ministries International“ teigia, kad jie rado konstrukcijos medienos pavyzdžius rytų Turkijoje esančiame Ararato kalne. Buvo nustatyta, kad jie yra 4 800 metų senumo, maždaug prieš tiek laiko buvo naudojama Arka.

„Nesame 100 proc. įsitikinę, kad tai Nojaus Arka, tačiau 99,9 proc. manome, kad tai ji“, – sakė Yeungas Wing-cheungas, Honkongo dokumentinių filmų kūrėjas ir 15 žmonių grupės narys.

Konstrukcija sudaryta iš keleto skyrių, kai kurie jų turi medines sijas, manoma, kad ten buvo laikomi gyvuliai.

Protestantų archeologų grupė atmetė galimybę, kad toje vietoje kažkada buvo įkurta žmonių gyvenvietė, kadangi netoliese nebuvo rasta nei viena gyvenvietė, teigia Yeungas Wing-cheungas.

Turkijos vietos valdininkai prašys centrinės vyriausybės Ankaroje, kad ji kreiptųsi dėl UNESCO pasaulinio paveldo statuso, kad ši vietovė galėtų būti apsaugota, kol bus vykdomas pagrindinis archeologinis kasinėjimas, pridūrė Yeungas Wing-cheungas.

Biblijos istorijoje pasakojama, kad Dievas nusprendė užtvindyti Žemę, kai pamatė, kokie ištvirkę tapo žmonės. Jis nurodė Nojui pastatyti arką ir pasiimti į ją po du kiekvienos rūšies gyvūnus.

Kai nuslūgo potvynis, Arka sustojo ant kalno, teigiama Biblijoje.

Jau senai buvo tikima, kad Ararato kalnas, kuris yra aukščiausias šio regiono taškas, yra būtent ta vieta, kurioje sustojo Nojaus Arka su keleiviais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)