S. Hawkingas serga motorinių neuronų liga. Dėl nervų degeneracijos jis yra beveik visiškai paralyžiuotas. Šiuo metu jis komunikuoja pasinaudodamas skruosto judesiais, kurių pagalba parenka žodžius iš kompiuterio ekrano. Tai labai lėtas procesas, teigia sveikatingumo kompanijos „NeuroVigi“ įkūrėjas P. Lowas.

P. Lowas tikisi, kad kai S.Hawkingas dėl progresuojančios ligos nebegalės valdyti ir savo skruostų, bendravimo galimybę mokslininkui suteiks „NeuroVigi“ kompanijos nešiojamas prietaisas. „iBrain“ stebi smegenų veiklą viename kaukolės taške. Tada algoritmas iš šios veiklos iššifruoja naudingą informaciją. Pradiniame bandymo etape P. Lovas prašė S. Hokingo įsivaizduoti savo rankų ir kojų judesius ir prietaisais tuo metu stebėjo smegenų veiklą. Iš smegenų veiklos pasikeitimų jie galėjo atpažinti, kuriuos veiksmus S. Hokingas įsivaizdavo.

Dabar P. Lowas tikisi sukurti technologiją, kuri S. Hawkingui ir kitiems paralyžiuotiems asmenims įsivaizduojamų judesių pagalba padėtų rašyti kompiuteriu ar net tarti žodžius.