Anot pateiktos prognozės, silpni elektromagnetinės audros pliūpsniai bus pastebimi nuo 14 valandos. Stipriausiai tai jausis nuo 15 valandos šeštadienį, o vidurnaktį sustiprės iki vidutinio lygio elektromagnetinės audros.

Į normalaus aktyvumo lauką grįš sekmadienį apie 12 valandą.

Žemės magnetosferos svyravimai, magnetinės audros kyla veikiant Saulės plazmos srautams – įkrautoms dalelėms, kurias išspinduliuoja Saulė.

Dalelės, atsitrenkdamos į magnetosferą, išprovokuoja jos svyravimus, o tai gali sukelti radijo ryšio sutrikimus bei insultų ir infarktų tikimybės padidėjimą.

Medikai rekomenduoja magnetinių audrų metu savo sveikata ypač rūpintis tiems, kuriuos kankina migrena, hipertonija sergantiems ir širdies problemų turintiems žmonėms.

Keletą dienų prieš magnetinę audrą padaugėja širdies priepuolių skaičius, labai padaugėja pacientų su trinkančiu širdies ritmu – ypač su prieširdžių virpėjimais, taip pat dūstančių ir su nevaldomai aukštais kraujospūdžiais

Siaučiant magnetinėms audroms, specialistai rekomenduoja sumažinti fizinį krūvį, po ranka turėti reikiamų vaistų, valgyti daugiau augalinės kilmės maisto, rauginto pieno produktų ir neriebios mėsos.

Sveiki žmonės taip pat turėtų pristabdyti gyvenimo tempą: nesiimti didelių fizinių ir psichologinių krūvių, vengti stresinių situacijų, jei įmanoma, neplanuoti rimtų, įtemptų pasitarimų darbe, nepradėti naujų darbų, nesileisti į ilgas keliones, kurių metu tenka ilgai sėdėti sulenktomis kojomis, nes didėja rizika susidaryti trombui. Jei vis dėlto tenka keliauti, medikai prieš kelionę pataria išgerti kraują skystinančių vaistų, rašoma portale.

Magnetinių audrų prognozę galima stebėti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)