Sprendimą dėl garbės daktaro vardo suteikimo KTU senatas priėmė šių metų gegužės 15 d.

„Svarbiausia yra veiksmo prasmė, tad Doctor em Honoris Causa titulo suteikimas serui R. Bransonui simboliškai skiriamas įkvėpti mūsų jaunus veržlius žmones, paskatinti juos tikėti, kad Lietuvos vardas galingai skambės tiek, kiek mes juo didžiuosimės ir skleisime pasauliui. Seras R. Bransonas mus jau išgirdo“, - yra sakęs KTU rektorius prof. Petras Baršauskas.

Iškilmingoje ceremonijoje Žalgirio arenoje dalyvavo 100 KTU studentų, kuriems forumo organizatoriai padovanojo galimybę dalyvauti dviejų dienų renginyje.

“Neabejojame, kad universitete gausu veržlių, entuziastingų, imlių ir nebijančių rizikuoti studentų, kurie į pasaulį žiūri atvirai, svajoja drąsiai ir jau dabar demonstruoja potencialą vieną dieną tapti ryškiausiais lyderiais savo srityse. Tikimės, kad šis renginys jiems taps stipriu impulsu ir toliau nenuleisti rankų,“ – komentavo „Forum One“ organizatorius Darius Jonauskas.

Seras R. Bransonas yra pasaulinio garso britų verslininkas, vienos garsiausių pasaulyje verslo grupių Virgin Group įkūrėjas ir vadovas. R. Bransonui 1993 m. yra suteiktas Loughborough universiteto technologijų garbės daktaro vardas, 1999 m. Karalienės Elžbietos II suteiktas sero titulas už indėlį antreprenerystės srityje, 2007 m. Jungtinių tautų generalinio sekretoriaus BanKi-Moon įteiktas Jungtinių tautų Korespondentų asociacijos Pasaulio piliečio apdovanojimas už paramą aplinkosaugos ir humanitarinių problemų sprendimams (šį apdovanojimą yra gavę B. Clinton ir Dalai Lama) ir kiti. Seras R. Bransonas laikomas fenomenalia asmenybe: pasaulinės reikšmės verslo lyderis – inovatorius, skiriantis didžiulį dėmesį labdarai; parašęs 4 knygas, kurios motyvuoja daugybę pasaulio žmonių pasitikėti savimi ir siekti savo tikslų.

KTU garbės daktarais jau yra tapę prezidentas Valdas Voldemaras Adamkus, filantropas, verslininkas ekonomikos mokslų daktaras Juozas Petras Kazickas, chemijos srities mokslininkas, buvęs Danijos technikos universiteto rektorius dr. Hansas Peteris Jensenas ir kiti. Universitetas didžiuojasi išties solidžia garbės galerija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)