6 m skersmens uoliena arčiausiai Žemės atsidurs apie vidurdienį, tačiau astronomai nėra tikri, kokia bus jos skrydžio trajektorija.

Ekspertai, kurie pavadino asteroidą 2010 TD54, pasakė, kad nepaisant to, jog asteroidas praskries labai arti mūsų planetos, jis neįskries į atmosferą, o net jei ir įskristų, jis sudegtų ore, nepasiekęs žemės.

NASA tinklalapis „Asteroid Watch“ parašė „Twitter“ svetainėje: „Tokio dydžio uolienos sudega atmosferoje, todėl nekelia jokio pavojaus.“

Grupė pridūrė, kad asteroidą bus galima pamatyti per vidutinį teleskopą, nes jis praskries arčiau, nei kai kurie palydovai, ir atsidurs daug arčiau, nei Mėnulis.

Emily Baldwin iš leidinio „Astronomy Now“ pasakė laikraščiui „The Times“: „Laimei, atrodo, šis asteroidas nesusidurs su Žeme. Tačiau jis mums priminė, kad Žemė yra kosminio tiro centre, todėl mums reikia neprarasti budrumo ir nuolat stebėti artėjančius asteroidus.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją