„Šiandien Madride prasideda NATO aukščiausiojo lygio susitikimas, kuriame Vakarų šalys paskelbs Rusiją savo didžiausiu priešu.

Kol 30-ies aljanso šalių, partnerių ir kandidačių atstovai svarsto strateginę koncepciją iki 2030 m., Roskosmos skelbia palydovines aukščiausiojo lygio susitikimo vietos ir tų pačių sprendimų priėmimo centrų, kurie palaiko Ukrainos nacionalistus, nuotraukas.

Roskosmos siunčia įžūlias žinutes ir provokacijas NATO šalims.

Kartu pateikiame objektų koordinates, šiaip, dėl viso pikto“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pasidalijo ir įžūlų prierašą pateikė Kremliaus kontroliuojama Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“.

Taip Kremlius parodydo, neva žino, kur yra galimi taikiniai. Tiesa, ši Rusijos žvalgybos informacija yra tokia vieša, kad bet kurias Roskosmos „atskleistas“ koordinates ir sprendimų priėmomo centrus galima rasti viešai prieinamuose žemėlapiuose, pavyzdžiui, Google Maps.

Taigi tai yra ne kas kita, o tik Kremliaus mėginimas pagrasinti įsivaizduojamais smūgiais taikiniams Madride, Vašingtone, Londone, Paryžiuje, Berlyne ir Briuselyje.

Roskosmos siunčia įžūlias žinutes ir provokacijas NATO šalims.

Priemename, kad NATO vadovas Jensas Stoltenbergas antradienį paragino Aljanso lyderius, vykstančius į viršūnių susitikimą Madride, ir toliau remti Ukrainą Rusijos puolimo akivaizdoje.

Sprendimai dėl NATO rytinio flango gynybos sustiprinimo bus priimami birželio 29-30 dienomis Madride vyksiančio NATO viršūnių susitikimo metu. „Labai svarbu, kad esame pasirengę ir toliau teikti paramą, nes Ukraina dabar susiduria su žiaurumu, kokio Europoje nematėme nuo Antrojo pasaulinio karo“, – sakė J. Stoltenbergas prieš susitikimą Ispanijoje.

Jensas Stoltenbergas

NATO sąjungininkės siunčia Kyjivui ginklų už milijardus dolerių, įskaitant vis sunkesnius ir ilgesnio nuotolio ginklus, Ukrainai kovojant, kad sulaikytų Kremliaus pajėgas. Per Madrido viršūnių susitikimą Aljansas ketina susitarti dėl papildomo bendro paketo, į kurį įeis saugaus ryšio įranga, antidronų sistemos ir mokymai, padėsiantys Ukrainai ilgainiui pereiti prie modernių vakarietiškų ginklų.

Rusijos invazija į Ukrainą supurtė NATO ir pakeitė saugumo situaciją Europoje. J. Stoltenbergas pareiškė, kad JAV vadovaujamas karinis Aljansas pristatys didžiausią nuo šaltojo karo pabaigos gynybos ir atgrasymo pertvarką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)