Erdvėlaivio „Cygnus“ paleidimas, su kuriuo į Tarptautinę kosminę stotį bus nugabenti pirmieji lietuviški palydovai „LitSat-1” ir „LituanicaSat-1”, įvyks ne anksčiau nei trečiadienį. Artimiausi laiko langai, palankūs raketos startui, yra nuo 20:32 iki 20:37 trečiadienį, sausio 8 dieną, o jei oro sąlygos tą dieną bus nepalankios - nuo 20:10 iki 20:15 ketvirtadienį, sausio 9 dieną (nurodytas Lietuvos laikas). Kaip savo svetainėje skelbia „Orbital Sciences“, ketvirtadienio data yra labiau tikėtina, nes sinoptikai antrai savaitės pusei žada geresnius orus.

Pirmą kartą raketa turėjo pakilti gruodžio pabaigoje, tačiau paskutinę akimirką startas buvo atidėtas dėl aušinimo sistemos gedimų Tarptautinėje kosminėje stotyje, kuriems pataisyti prireikė išleisti astronautus į atvirą kosmosą.
 
Anot „Orbital“ pranešimų, galutinį sprendimą, kurią dieną kilti, kompanijos specialistai kartu su NASA priims pirmadienį.
 
Nepriklausomai nuo to, ar raketa kils trečiadienį, ar ketvirtadienį, erdvėlaivis „Cygnus“ prie Tarptautinės kosminės stoties su joje dirbančia 38-ąją astronautų ekspedicija prisijungs sekmadienį, sausio 12 d., apie 13 val. Lietuvos laiku.
 
Planuojama, kad lietuviški palydovai iš Tarptautinės kosminės stoties į orbitą bus paleisti maždaug vasario mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)