„Manau, kad su interneto ir socialinių platformų pagalba galima padaryti bet ką, ne tik palydovą. Aš pasirinkau palydovą, kad tai įrodyčiau simboliškai“, - teigė menininkas.

Universitetai, mokslininkų grupės ir mėgėjų radijo klubai yra ne kartą į kosmosą paleidę savadarbius Žemės palydovus, bet Songas Hojunas teigia, kad jo palydovas yra pirmasis, kurį pagamino ir finansavo vienas asmuo.

Palydovas „OpenSat“ sveria vieną kilogramą, o jo dydis - 10 kubinių centimetrų. Palydovas į Žemę siųs duomenis apie savo baterijos būklę, saulės baterijų temperatūrą ir sukimosi greitį. Su palydovu bus galima susisiekti radijo ryšiu. Jei viskas vyks pagal planą, „OpenSat“ pasiekęs iš anksto numatytą vietą numatytu laiku savo LED lemputėmis pakartos Morzės abėcėle užkoduotą žinutę.

Nors palydovo detalės kainavo tik 440 JAV dolerių, jo paleidimo į kosmosą kaina siekia beveik 105 tūkst. JAV dolerių. Kaina išaugo, kai Songas Hojungas pasirašė sutartį su Prancūzijos technologijų bendrove „NovaNano“, kuri tarpininkavo tariantis dėl palydovo paleidimo ir padėjo sutvarkyti dokumentus bei surasti raketą. „OpenSat“ kartu su kitu palydovu bus paleistas gruodžio mėnesį iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane.

Songas Hojungas universitete studijuoja inžineriją ir savo meno kūriniuose dažnai naudoja technologijas. Mintis pagaminti palydovą jam kilo atliekant praktiką privačioje palydovus gaminančioje bendrovėje. Menininkas susisiekė su kosmoso ekspertais iš viso pasaulio. Jis teigia, kad ekspertai jam nesibaimindami suteikė informacijos, nes jis yra tik pavienis asmuo ir nedirba nei dideliems universitetams, nei korporacijoms ar kariuomenei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)