Šių metų „Tyrėjų naktį“ vainikuos vakarėlis sostinės kultūros bare „Kablys“, kuriame – mokslą neformalioje erdvėje pažinti kvies įspūdingi fizikos bandymai, kur bananu bus galima įkalti vinį ar kaip stiklą sudaužyti tikros rožės žiedą. Čia taip pat gros gyva muzika, minčių sukels rinktinių filmų kino vakaras bei vyks itin didelio susidomėjimo sulaukęs mokslinis protmūšis su Pauliumi Ambrazevičiumi, bus galima praleisti laiką prie stalo žaidimų ar stebint spalvingą lazerių šou.

Vilniuje į renginius kvies rekordinis skaičius renginių – nuo CERN - Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijos generalinio direktoriaus Rolfo-Dieterio Heuerio paskaitos iki mokslo ir meno sintezės parodos.

Sostinės kavinėse prie puodelio kavos bus galima pasidomėti mokslu ten įsikūrusiose bibliotekose, mieste taip pat vyks gausybė diskusijų – apie socialinius tinklus, išmaniuosius namus, visuomenės stereotipus bei ateities maistą, aukštosiose mokyklose bus galima tyrinėti lazerius bei atlikti chemijos bandymus, Baltijos aplinkos forumo bei Lietuvos gamtos fondo interaktyviose veiklose ištirti Baltijos jūros ar Kūdrų parke esančių telkinių vandenį.

Kaune bus kalbama apie tai, kaip matematika padeda saugoti sveikatą, vyks elektroninio meno dirbtuvės, kuriose iš nebenaudojamų mikroschemų bus galima pasigaminti suvenyrus, taip pat bus diskutuojama apie šių laikų visuomenę bei minčių skaitymą, ištirti rašyseną ar pamatyti vaizdo transliaciją iš mėnulio.

Klaipėdoje bus eksperimentuojama su maistu, diskutuojama apie Žemės palydovų praktinį panaudojimą bei bus tiriamas šokolado poveikis organizmui. Šiauliuose bus galima pramokti 3D modeliavimo, suprasti, kuo matematika susijusi su šokoladu ir „Angry birds“ žaidimu, atrasti, kokius pėdsakus paliekame internete ir kaip galima mintimis ir žvilgsniu valdyti kompiuterį.

Visa informacija apie „Tyrėjų nakties“ renginius skelbiama oficialioje interneto svetainėje bei projekto „Facebook“ paskyroje. Į kai kuriuos renginius reikalinga registracija.

Tyrėjų naktis“ paskutinį rugsėjo penktadienį vyksta daugiau nei 30 Europos šalių, o pažinti mokslo šiandien kviečia daugiau nei 300 Europos miestų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)