12
Kitas

Atsakymai

Su sveikata nejuokaujama, tačiau apie ją prikurta daugybė mitų. Neteisingus teiginius paėmėme iš interneto – yra žmonių, kurie mano, kad tai – faktai. Nuo šių ligų kenčiantys žmonės dažniausiai stengiasi paskleisti žinią, kad greičiau būtų surasti geresni gydymo būdai. Todėl greičiausiai apie šias ligas yra tekę išgirsti ir jums. Tai kurios iš čia apibūdintų ligų yra tikros, o kurios – pramanai?

1. Nuo šios ligos kenčiančių žmonių minkštieji audiniai po truputį virsta kaulu. Ilgainiui kūnas yra visiškai sukaustomas – sąnariai praranda lankstumą, žmogui tampa sunku vaikščioti.

2. Tai – aplinkos sąlygų sukelta liga. Arti vėjo turbinų gyvenantys žmonės skundžiasi miego sutrikimais, rankų drebėjimu, galvos skausmais. Simptomai tokie dažni, kad mokslininkai pradėjo tyrimus ir ligą pavadino vėjo jėgainių sindromu, tačiau tai nėra oficialus pavadinimas.

3. Tai – itin keistas sindromas, nuo kurio kenčiantys žmonės praranda vienos savo rankos kontrolę. Ji nėra paralyžiuota – ji tiesiog pati juda ir atlieka visokius veiksmus. Dažniausiai tai – kairė ranka. Ji ne tik kratosi, bet ir savarankiškai siekia įvairių daiktų ir juos mėte. Kartais simptomai taip suprastėja, kad žmogus turi panaudoti kitą savo ranką sutramdyti neklausančiai.

4. Nuo šio sindromo kenčiantys žmonės dažniausiai yra jauni. Tai – miego sutrikimas, kuriuo sergantys žmonės gali miegoti kelias savaites ar net mėnesius. Per dešimtmetį dažniausiai pasitaiko 20 tokių epizodų. Ši liga yra nepagydoma, tačiau žmonės dažniausiai išauga, nors vėlesniame gyvenimo laikotarpyje simptomai gali sugrįžti.

5. Antinksčių nuovargis – tai liga, kuomet antinksčio liaukos nebegali pagaminti reikiamo hormonų kiekio. Manoma, kad šią ligą sukelia nuolatinis stresas ir infekcijos. Blogiausia tai, kad antinksčių nuovargį sunku diagnozuoti – žmonės patys jaučiasi pavargę, tačiau medikai pirmiausia pagalvoja apie kraujo tyrimus ir į hormonus neatkreipia dėmesio. Antinksčių nuovargis gali būti gydomas maisto papildais, tačiau dažniausiai tęsiasi metų metus.

12
Kitas

Atsakymai