Kasmetinis meteorų lietus vyks Žemei prasilenkiant su Svifto-Tatlio kometa. Ir šiais metais vaizdas bus tikrai įspūdingas. Meteorų lietaus pikas prognozuojamas tarp rugpjūčio 12 ir 13 d.

Kaip skelbia NASA, krentančios žvaigždės bus matomos tiek į šiaurę, tiek ir į pietus nuo pusiaujo, rašoma dailymail.co.uk.

Geriausiais vaizdais galės grožėtis vidutinių-šiaurinių platumų gyventojai. Tai reiškia, kad įspūdingų vaizdų gali tikėtis Jungtinių Valstijų, Europos ir Kanados gyventojai, o taip pat gyvenantys Meksikoje, Centrinėje Amerikoje, Azijoje, didžiojoje Afrikos dalyje bei tam tikrose Pietų Amerikos dalyse.

NASA specialistai pažymi, kad geriausia meteorų lietų stebėti praėjus kelioms valandoms po saulėlydžio iki aušros. Prognozuojama, kad per vieną valandą nukris 60–70 perseidų. Tiesa, būta metų, kai nukrisdavo ir daugiau.

Krentančiomis žvaigždėmis bus galima grožėtis iki rugpjūčio 24 d., tačiau jų skaičius, pasiekęs piką ateinantį pirmadienį, mažės, nurodo NASA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)