Niekas dabar nepasakys, kada sąmokslo teorijų mėgėjai ėmė naudoti aliuminio folijos skrybėles. Greičiausiai tai buvo Šaltojo karo pabaiga. Žmonės tada jau daugiau žinojo apie šnipus ir slaptas karines technologijas, kurias vystė JAV, Sovietų Sąjunga ir kitos didžiosios šalys. Buvo žinoma ir tai, kad vyriausybės žino daugiau nei pasako žmonėms.

Prasidėjęs sąmokslo teorijų amžius ypač skaudžiai palietė žmones, kurių gyvenimuose buvo tuštuma. Vienišus keistuolius, sėkmės nepasiekusius menininkus, išgarsėti svajojusius žmones. Galvodami, kad artėja prie tiesos, jie manydavo, kad valstybinės institucijos juos seka. Kad kažkokiu būdu CŽA, FTB ar kitos institucijos geba matyti ant jų sienų iškabintas laikraščių iškarpas, sujungtas raudonais siūlais. Taigi, viską būtina slėpti, nes kuo arčiau tiesa, tuo labiau esi nepageidaujamas.

Kažkuriuo metu žmonės ėmė galvoti, kad yra kontroliuojami. Ne per viešos informacijos valdymą, kaip yra iš tikrųjų, o tiesiogiai – kaip žaisliniai robotai. Vienas iš būdų tai padaryti – radijo bangos. Nes dėl kokių kitų priežasčių aplink būtų tiek antenų?! Žinoma, tos ypatingos žmones kontroliuojančios bangos, galinčios prasiskverbti pro bet kokio namo sieną, į aliuminio foliją atsimuša kaip į kiečiausius šarvus ir žmogus lieka laisvas.

Dabar, beje, pardavinėjamos modernios aliuminio folijos kepurių versijos. Tai – sintetinio audinio kepurės su nuo radijo bangų saugančiomis vijomis. Tiesa, dabar šios kepurės saugo ne nuo kontrolės radijo bangomis, o nuo apšvitos – supraskit, 5G.

Tačiau psichinė nepažįstamųjų sveikata, tikriausiai, mažai kam svarbi. Kur kas įdomiau sužinoti, ar tos folijos skrybėlės apskritai veikia.

Ir taip – juokinga, tačiau jos blokuoja didelę radijo bangų spektro dalį. Tai 2005 metais išsiaiškino Masačusetso technologijos instituto mokslininkai. Bet neskubėkite bėgti į virtuvę plėsti savo drabužinės – nors didelė bangų dalis blokuojama, 2,6 GHz ir 1,2 GHz impulsai yra dar labiau sustiprinami.