Dr Karl Kruszelnicki arba tiesiog Dr Karl vizitinė kortelė – laidos GYVAI, kuriose žiūrovai gali užduoti bet kokius jiems rūpimus klausimus apie mokslą.

Tai jis darys antradienį Delfi laidoje „Radikalus smalsumas“ tiesioginio eterio metu. Delfi skaitytojai turi progą Dr Karl paklausti bet ko: pavyzdžiui, iš kur galime žinoti, kad COVID-19 vakcina yra saugi, kada Saulė užges, ar mūsų galaktikoje slepiasi juodoji skylė ir t.t.

Savo klausimus siųskite laidos vedėjai Godai Raibytei: godaraibyte@gmail.com. Rūpimus klausimus taip pat galite jai atsiųsti ir per „Facebook“ ČIA bei „Instagram“ ČIA.

Goda Raibytė

„Populiarinti mokslo labai ilgai mokiausi būtent iš Dr Karl. Jis yra gyva legenda. Man labai patinka, kad jis taip laisvai su geru humoru, bet kartu mandagiai bendrauja su žmonėmis. Jis yra tikra vaikščiojanti enciklopedija. Stebina, kiek žinių telpa viename žmoguje.

Karl turi išsilavinimą medicinoje (jei tiksliau – chirurgijoje), fizikoje, matematikoje, inžinerijoje, informacinėse technologijose, ir neuniversitetinių filosofijos bei astrofizikos studijų. Todėl labai džiaugiausi, kai vienas mokslininkas ir CERN mus supažindino ir pasiūlė kartu daryti laidas. Padarėm vieną – abiems patiko, todėl nutarėm tęsti reguliariai. Labai labai raginu užduoti savo ar savo vaikų klausimus, nes tai yra unikali galimybė gauti paprastus ir suprantamus atsakymus.

Ir dar gerai pasijuokti. Suprantu, kad pas mus tokių dalykų nebuvo iki šiol, kad gyvai būtų galima klausinėti apie mokslą – todėl gali šiek tiek užtrukti, kol žmonės išsidrąsins. Bet, esu įstikinusi, su laiku, tai tikrai pavyks padaryti“, – teigia laidos vedėja G. Raibytė.

Dr Karl yra parašęs 46 mokslo populiarinimo knygas, turėjo savo laidas BBC, ABC, „Discovery“ ir pan. Už nenuilstamas pastangas skatinti visuomenės smalsumą, ne kartą apdovanotas – paskutinį kartą jo veiklą įvertino UNESCO, kurie jį 2019 m. paskelbė prestižinės Kalinga premijos laureatu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)