NOAA specialistas Christopher Mah pareiškė, kad tokių palyginimų įprastai vengia, tačiau šiuo atveju pagunda buvo pernelyg stipri.

Kempiniukas Plačiakelnis ir Patrikas.

Kalbėdamasis su Business Insider, jis pažymėjo, kad daugumos „Kempiniuko“ ir „Patriko“ prototipų nuotraukos nėra realistiškos, tačiau šį kartą juos lyginti galima — dėl jūros dugno gyventojų spalvos ir formos.

Žemėje gyvena apie 8500 rūšių jūrų pinčių, tačiau tik menkos jų dalies forma kampuota. Nufotografuota Hertwigia genties pintis, primenanti animacinio filmo herojų, išsiskiria neįprasta ryškiai geltona spalva. Dauguma giliavandenių pinčių būna oranžinės arba baltos — tai padeda užsimaskuoti menkai apšviestoje aplinkoje.

Kempiniukas Plačiakelnis ir Patrikas.

O štai aptiktos Chondraster genties jūrų žvaigždės spalva gan įprasta. Dažniausiai jos būna baltos, tamsiai ar šviesiai rožinės, kaip ir šiuo atveju.

Kitaip nei animaciniame filme, jūros gyventojus suartino visai ne draugystė. Chondraster genties jūrų žvaigždės — plėšrūnai, ir jūrų pintys joms — vieni iš dažniausių meniu punktų. Tad, prie „Kempiniuko“ besiartinantis „Patrikas“ tikriausiai planuoja ne persimesti žodeliu kitu, o papietauti.

NOAA mokslininkai giliavandeniu aparatu užfiksavo realius Kempiniuko Plačiakelnio ir jūrų žvaigždės Patriko prototipus. NOAA nuotr.

Beje, jūrų žvaigždės maitinasi neįprastai — jos išverčia savo skrandį išorėn ir išskiria virškinimo fermentus ant aukos. Šios medžiagos auką suskaido, ir lėtasis jūrų plėšrūnas ją perkelia sau į burną.