Sankcijos veikia: po lėktuvų rusai pasiruošę pradėti naikinti ledlaužius. Ne taip seniai Rusijos Federacijoje buvo pradėti ardyti atsarginėms dalims sraigtasparniai ir lėktuvai, o dabar imtasi ledlaužių.

Tapo žinoma, kad „Rosmorport“ vadovybė pradėjo nurašyti dalį savo laivyno, kad galėtų panaudoti dalis naujesnių laivų remontui, praneša RBC.

„Rosmorport“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Vasilijus Strugovas pripažino, kad ledlaužis „Yermak“ bus išardytas į dalis, kad „išgyventų“ „Krasin“. Dar rugpjūtį buvo pradėtas darbas ieškant įmonės, kuri galėtų išmontuoti ledlaužį atsarginėms dalims. Iš viso planuojama pašalinti iki 700 įrenginių.

Kitą dieną buvo rastas rangovas KIT. Jie pasiruošę ledlaužį išmontuoti už 2,7 mln. rublių. „Rosmorport“ nori suremontuoti „Krasin“ iki 2022 m. gruodžio mėn. Kartu V. Strugovas pažymėjo, kad iš vieno „Yermak“ atsarginių dalių gali neužtekti, o kitų būdų jų gauti kol kas nėra, nes daugelis įmonių dėl sankcijų paliko Rusijos rinką. Šiandien „Rosmorport“ departamente yra 290 laivų, iš kurių dirba tik 268. Laivai yra 24 Rusijos Federacijos regionuose. Kad jie toliau veiktų, 22 laivai turėjo būti išmontuoti dalimis.

Yra žinoma, kad ateityje bendrovė planuoja montuoti rusišką įrangą ir dalis Suomijos gamybos laivuose, įskaitant „Kapitan Chadaev“, „Kapitan Zarubin“ ir dar keturiuose ledlaužiuose. Tokiu būdu įmonė planuoja pratęsti jų tarnavimo laiką dar 15 metų.

Dar rugpjūtį Rusijos oro linijos pradėjo ardyti senus orlaivius, kad galėtų remontuoti naujus „Airbus“ A320neo, A350, „Boeing“ 737 MAX ir 787 lainerius.