Grupė mokslininkų, vadovaujama antropologės iš Šiaurės Karolinos universiteto Ann Ross, ištyrė dvi kaukolių kolekcijas. Vieną kolekciją devynioliktame amžiuje surinko vienas gydytojas, o kita buvo surinkta kasinėjant kapines. Tai leido gauti duomenis apie šešioliktą–septynioliktą amžių, praneša „The Times of India“.

Mokslininkų teigimu, šiuos pakitimus sąlygojo daug veiksnių. Gali būti, kad kaukolės dydis pakito pasikeitus racionui, gyvenimo sąlygoms ir dėl genetinio poveikio gyventojams apskritai, rašo tyrimo autoriai žurnale „Forensic Science International“.

Be to, tyrėjai palygino kaukoles iš Ispanijos su devyniolikto amžiaus kaukolių kolekcija iš Portugalijos. Buvo tiriami ir kaulų audinių pokyčiai (dantų alveolių pokyčiai). Paaiškėjo, kad šie pokyčiai buvo būdingi ir vyrams, ir moterims.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją