Projektu siekiama didinti visuomenės susidomėjimą Lietuvoje atliekamais moksliniais tyrimais ir gerinti mokslininkų gebėjimus pristatyti savo tiriamuosius darbus. Renginių finansavimas skirtas išbandyti projektu kuriamą mokslo ir technologijų populiarinimo renginių rėmimo sistemą, rašoma pranešime spaudai.

Tomas Žalandauskas
„Antrajam renginių finansavimo ciklui pateiktos paraiškos buvo įvairesnės, sulaukėme daugiau originalių mokslo populiarinimo renginių idėjų, vis išradingesnės ir siūlomos mokslo populiarinimo renginių priemonės, kuriomis planuojama sudominti visuomenę. Analizuojant pareiškėjų projektus tampa akivaizdu, kad net ir nedideli pinigai gali efektyviai suartinti mokslą ir visuomenę. O dėmesys privačiame sektoriuje kuriamai mokslo vertei – padeda visuomenei suvokti investicijų į šią sritį svarbą“, – rezultatus komentuoja konkursą organizuojančio Baltijos pažangių technologijų instituto direktorius dr. Tomas Žalandauskas.

Organizatoriai džiaugiasi, kad mokslo ir technologijų populiarinimo renginius rengs įvairios organizacijos. Tai ir bendrojo lavinimo mokyklos, gimnazijos, universitetai, kolegijos, asociacijos ir viešosios įstaigos. Ne mažiau svarbu, pasak rengėjų, yra ir tai, kad renginiai vyks visoje Lietuvoje – ne tik akademiniuose miestuose ir didmiesčiuose, bet ir Jonavoje, Marijampolėje, Plungėje, Raseiniuose, Ukmergėje.

Finansuojami humanitarinių, socialinių, fizinių, žemės ūkio, biomedicinos ir technologijų mokslams populiarinti skirti renginiai. Vyks mokslo savaitės, dirbtuvės, bus rengiamos stovyklos, žaidimai, stebėjimai, mugės, ekskursijos ir kiti renginiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją