Mokslininkas stebisi tuo, kad žmonės vis dar nustemba išgirdę tokius jo pareiškimus. „Man tai atrodo labai neįprasta, kad toks [mano] pareiškimas vis dar uždega [žmones].“

Ir de Gray’us yra tik vienas iš daugelio Silicio slėnio mokslininkų, kurie yra pasiryžę prailginti žmonių gyvenimo trukmę tiek, kiek tai yra įmanoma technologiniu požiūriu ir taip apgauti mirtį.

Į šią tyrimų sritį įsitraukia vis daugiau mokslininkų ir kitų suinteresuotų grupių. Pavyzdžiui, „The Week“ praneša, kad Korėjos gydytojas Joonas Yunas pasiūlė du piniginius prizus po 500 000 JAV dolerių tiems tyrėjams, kuriems pavyks pratęsti gyvūno gyvenimo trukmę 50 proc. ir išlaikyti jo širdį sveika.

Yunas teigia, kad dėl to, jog 20-ečių mirtingumo rodiklis siekia apie vieną iš tūkstančio, tai paprasta matematika rodo, kad tas, kuris sugebės neribotai išlaikyti 20-ečio sveikatą – gyvens 1000 metų.

Aubrey’us de Gray’us ir Joonas Yunas nėra kažkokie išskirtiniai mokslininkai, į kurių pareiškimus reikėtų žiūrėti su šypsena.

„The Week“ pamini ir keletą kitų šios idėjos „apsėstų“ mokslininkų, kaip ir „Bulletproff Cofee“ įkūrėją Dave’ą Asprey’ų, kuris kasdien suvartoja 100 maisto papildų kapsulių bei planuoja reguliariai į savo sąnarius ir organus leistis kamienines ląsteles, ir taip tikisi išlikti jaunatviškas.

Visgi, už Silicio slėnio ribų yra mokslininkų, kurie nėra taip stipriai įsitikinę šių mokslininkų pareiškimais ir kad jie kažką sugebės pasiekti. „The Week“ cituoja mokslininkus, kurie mano, jog de Grey’aus teiginiai yra „visiškai neįtikinami“.

Kiti yra susirūpinę tuo, kad Silicio slėnyje „judama greitai ir laužomi etiniai dalykai“, į kuriuos turėtų būti atsižvelgiama, tiriant žmonių ilgaamžiškumo klausimus.

Pastebima, kad yra daugybė etinių problemų, kurias jau dabar sukelia naujos ir itin turtingos žmonių grupės, siekdamos sau įsigyti hipotetinį gydymą, kuris leistų jiems gyventi šimtus metų. Kitaip tariant, tie, kas ateityje turės milžiniškas pinigų sumas, galėtų, tiesiogine to žodžio prasme, nusipirkti sau laiko, o tie, kurie negalėtų sau to leisti – tektų mirti.

Laimei, žmonija dar turi laiko išspręsti visas etines ir moralines problemas, kadangi de Grey’aus prognozės nepagrįstos jokiais realiais požymiais, kad jau šiandien galėtume užsitikrinti 1000 metų trukmės gyvenimą. Bent kol kas.