Rusijos mokslininkų komanda atliko teorinį tyrimą, kuriuo mėgino išsiaiškinti, kaip piramidė reaguoja į radijo bangas, nukreiptas į ją. Norėta nano masteliu atkurti piramidės formą, rašoma independent.co.uk.

Tačiau mokslininkai neketina atskleisti ar panaudoti jokių mistinių senovinio statinio savybių. Savo atradimus jie tikisi panaudoti technologiniams tikslams, pavyzdžiui, efektyviai veikiančių saulės kolektorių kūrimui.

Spėlionės ir diskusijos apie galimas Egipto piramidžių funkcijas netyla nuo pat XX a. pradžios. Šie statiniai siejami su pačiais įvairiausiais dalykais – nuo ateivių iki pasaulio pabaigos.

Didžioji piramidė, seniausia ir didžiausia iš Gizos piramidžių, prieš tūkstančius metų pastatyta faraonui Cheopsui, skatina pačias netikėčiausias teorijas.

Savo tyrimo ataskaitoje mokslininkai pripažįsta, kad „šie nuostabūs statiniai žadina žmonių vaizduotę ir skatina kurti niekuo nepagrįstas prielaidas bei legendas“.

Štai todėl, aiškina tyrėjai, mokslininkams tampa dar svarbiau pasitelkti šiuolaikines technologijas tikrosioms piramidžių paslaptims atskleisti.

Mokslininkai naudojosi matematiniais modeliais, kad išsiaiškintų, kaip šviesa reaguotų į hipotetines nanodaleles.

„Egipto piramidės visuomet pritraukdavo daugybę dėmesio. Mes, mokslininkai, taip pat esame jomis susidomėję, tad nusprendėme į Didžiąją piramidę pažvelgti kaip į dalelę, sklaidančią radijo bangas“, – aiškina ITMO universiteto daktaras Andrejus Jevlukinas, vienas iš tyrimo autorių.

Manoma, kad piramidžių statytojai nieko neįtarė apie tai, kad didžioji Gizos piramidė gali koncentruoti elektromagnetinę energiją, tikima, kad šis atradimas gali būti svarbus ateities nanodalelių tyrimams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)