S. Vinceti drauge su kultūros asociacijos „Le Rocca“ nariais atliko projektą, išanalizavo rastus istorinius dokumentus ir, pasitelkęs bepilotį, palygino dabartinį kraštovaizdį su paveiksle matomu kraštovaizdžiu, rašoma iflscience.com.

Italų leidiniui „Ansa“ S. Vinceti teigė manantis, kad tiltas Romito di Laterina (arba Ponte di Valle) yra Toskanos regione, Areco provincijoje, Laterinos savivaldybėje.

„Šiuo metu likusi tik viena tilto arka, o 1501–1503 m. tiltas buvo naudojamas ir gana intensyviai, kaip matyti iš Medici šeimos nuosavybės aprašo, rasto valstybiniame archyve Florencijoje“, – pasakojo meno istorikas.

 Mona Liza

Anksčiau manyta, kad „Monai Lizai“ už nugaros matyti Buriano tiltas per Arno upę arba Vekjo tiltas Bobijaus miestelyje. Bet šie tiltai – su šešiomis arkomis, o Ponte di Valle turėjo keturias arkas, taigi, labiau tikėtina, kad paveiksle pavaizduotas jis; be to, ir kraštovaizdis aplink šį tiltą panašesnis į kraštovaizdį paveiksle.

„Arno upės atkarpa toje vietovės atkarpoje atitinka tai, ką pavaizdavo Leonardo paveiksle, kilmingos moters kairėje“, – teigė S. Vinceti.

Anksčiau tiltas buvo trumpesnis kelias tarp Areco, Fjezolės ir Florencijos. Pasak S. Vinceti, iš istorinių dokumentų matyti, kad L. da Vinci dažnai apsistodavo Fjezolėje pas savo dėdę kunigą, kurio pavardė Amadori ar Amadoro.

Dabar beliko išsiaiškinti, ką reiškia paslaptinga Mona Lizos šypsena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją