Bet net ir tokia nuotrauka suteikė daug laimės tūkstančiams NASA darbuotojų ir kosmoso entuziastų, kurie sulaikę kvapą laukė, kol zondas pasieks Marso paviršių.
Pirmas zondo Insight vaizdas iš Marso

Vėliau zondas atsiuntė dar vieną nuotrauką. Ant robotizuotos zondo „rankos“ įtaisyta kamera nufotografavo jau daug ryškesnį Marso vaizdą. Nuotraukoje matyti dalis „Insight“ zondo ir raudonosios planetos horizontas tolumoje.

„Insight“ jau atsiuntė signalą į Žemę, kad jo saulės baterijos išsiskleidė ir veikia sėkmingai. Taip zondas kasdien galės pasigaminti energijos. Marse Saulės šviesos mažiau, nes jis yra daug toliau nuo Saulės nei Žemė, tačiau net ir silpnos šviesos užteks, kad zondas galėtų atlikti savo misiją.

Artimiausiomis dienomis „Insight“ fotografuos apylinkes ir siųs nuotraukas NASA specialistams, kad jie nuspręstų, kur geriausia pradėti mokslinius tyrimus. Prireiks poros mėnesių, kol visi zondo instrumentai bus paruošti darbui ir pradės tyrimus.

Mokslininkų tikslas – daugiau sužinoti apie Marso vidų ir jo susiformavimą.
Insight zondas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (277)