Astrofizikas Jonas Žmuidzinas dirba toje pačioje NASA reaktyvinių variklių laboratorijoje (angl. - NASA Jet Propulsion Labaratory), kurioje buvo modeliuojamas ir konstruojamas žymusis marsaeigis. Daugiau kaip dvidešimt metų profesoriaus veikla yra tiesiogiai susijusi su įvairių kosmoso aparatų kūrimu.

Konferencijos „SEMWO 2012“ teigimu, Jonas Žmuidzinas savo pranešime aptars naujausius technologinius pasiekimus – jau sukurtus ir šiuo metu kuriamus kosminius aparatus, valdomus per didelį nuotolį ir galinčius perduoti didelį kiekį geros kokybės informacijos. Atskiras dėmesys bus skirtas ir „Curiosity“ misijai raudonojoje planetoje.

Trečią kartą vykstančią tarptautinę konferenciją „SEMWO 2012“ organizuoja Lietuvos kosmoso asociacija, bendradarbiaudama su Kosmoso mokslo ir technologijų institutu. Konferencijos globėjai – Lietuvos Respublikos Susisiekimo ir Ūkio ministerijos. Renginio dalyvius pasveikins ir JAV ambasados Lietuvoje atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)